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ORGANIC Apple vinegar

unfiltered

Apple vinegar
EU Bio
DE-ÖKO-039
EU agriculture
  • from 100 % certified organic agriculture
  • made from freshly pressed, unfiltered apple juice
  • without the addition of sweeteners
  • unfiltered and unpasteurised
  • for fruity salad dressings
4,90 of 5 stars
from 2113 ratings
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Apple vinegar 250 ml
250 ml 3,90 €
Apple vinegar 250 ml
250 ml 8,90 €
Apple vinegar 500 ml
500 ml 7,50 €
3,90 €*
35021
250 ml
15,60 € / 1 l
*incl. 7 % tax plus shipping
8,90 €*
35021-LTD
250 ml
35,60 € / 1 l
*incl. 7 % tax plus shipping
7,50 €*
35051
500 ml
15,00 € / 1 l
*incl. 7 % tax plus shipping

Our unfiltered apple vinegar is produced from the sour juice of selÄpfel am Apfelbaumected aromatic apple varieties. The apple juice is fermented to cider and then to apple vinegar. After the natural vinegar fermentation, it remains unfiltered and unpasteurised which makes it a valuable and natural product for salads and cooking.

The unfiltered apple vinegar pairs perfectly with our oils: For vinaigrettes, you can combine it with nutty oils like walnut, hazelnut, macadamia or agan oil, which support the fruity-acidic taste very well. Classics like canola, flaxseed or sunflower seed oil are milder options for salad dressings. Because of its acidity, we recommend to balance dressings with cane sugar, coconut flower sugar, honey or agave syrup. For a refreshing summer drink, add a squirt of apple vinegar to mineral water.

Traditional production with the “mother of vinegar”

If you notice an opaque, jelly-like layer in an opened bottle of vinegar, it does not mean that it has gone bad. On the contrary, it is a feature of an unpasteurised, traditionally produced vinegar which is called "mother of vinegar". It consists of valuable acetic acid bacteria that convert alcohol to acetic acid, using oxygen. When a bottle of vinegar is opened, these bacteria might become active again and produce the abovementioned biofilm.

Vinegar for cooking

With our fine vinegars and mill-fresh oils, you can prepare a large variety of vinaigrettes. The basic recipe is very easy: 1 part vinegar for 3 parts oil, season to taste with salt and pepper. Our vinegars are also perfect for seasoning soups and sauces or for a hint of acidity in any dish. Tip: For a refreshing drink, add a squirt of our apple, morello cherry or black currant vinegar to mineral water.

Recipe

Protein bread with hemp protein

Protein bread with hemp protein

Recipe for protein bread with hemp protein. Knead hemp protein, wholemeal, hemp seeds, apple vinegar and salt with water and yeast to a dough and bake in a loaf pan. zum Rezept
Mustard vinaigrette

Mustard vinaigrette

Classic vinaigrette with mustard oil, apple vinegar, honey and mustard that goes well with any leaf salad. zum Rezept

Ratings

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from Jochen Korm at 17.08.2020
Dieser Apfelessig übetrift alles, was ich sonst so an Apfelessig kennengelernt habe. Für technische Zwecke ist er allerdings zu schade. Meinen persönlichen Lieblingsgeschmack für Rotkohl erhalte ich mit 1/3 Apfelsaft (100% naturtrüb), 1/3 Apfelessig (Ölmühle), 1/3 Wasser; je nach Kopfgröße insgesamt ca. 200-300 ml. Den... mehr >>
gehobelten oder fein geschnittenen Rotkohl mit Salz, Pfeffer und Nelken in dieser Mischung dünsten, bis die Füssigkeit fast vollständig verdampft ist. Dann ist der Kohl noch 'al dente' ;-) Wer mag kann dann noch fein geschnittenen ausgelassenen Speck darunter mischen.
from Carmen Ahlig at 01.02.2021
Das Kokosöl, dass ich auch seit Jahren von IHnen beziehe, macht mich etwas ratlos. Die letzten beiden 4-er-Packs waren von so anderer Konsistenz, dass ich Sie eh angeschrieben hätte. Einmal war das Öl so steinhart, dass man es auch bei Zimmertemperatur kaum benutzen konnte ohne großen Kraftaufwand, diesmal ist es so... mehr >>
krümelig, dass es einem auch keine Freude macht, es zu Essen oder sich damit einzureiben. Was ist da los? Warum ist das so? Die Qualität im Geschmack ist allerdings immer hervorragend, ohne Frage. mfg Carmen Ahlig
from Nikolay Ganev at 24.04.2023
Den Artikel habe ich bereits mehrfach empfohlen, es ist der beste Essig aus Apfel, und das mit Abstand :). Leider gibt es keine ein Liter oder größere Mengen für den Verkauf, aber immerhin die 500ml Flasche, jedoch ist die Flasche nicht durchsichtig, ich verwechsle es mit dem Öl, das würde ich begrüßen wenn die Flasche... mehr >>
durchsichtig ist :).
from Karin Mai at 19.07.2022
Eigentlich hatte ich das Thema Apfelessig längst abgeschlossen, denn diverse Sorten aus dem Supermarkt waren immer extrem sauer und hatten einen strengen Geruch. Dieser Apfelessig ist angenehm mild und fruchtig im Geschmack, er ist mein Favorit seit ich ihn probiert habe. Hier überzeugt Qualität.
from Thomas Schrod at 01.08.2020
Das ist meine zweite Bestellung über insgesamt 4 Flaschen Apfelessig, und dass dürfte eigentlich für die Qualität dieses Produktes sprechen. Ich verwende den Apfelessig zur Abrundung und Verfeinerung eines selbstgemixten Getränkes aus Orangen- und Zitronensaft, Ingwer, Kurkuma + Zimt.
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Specification and ingredients

Apple vinegar

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
85 kJ / 20 kcal
Fat
0 g
    saturates
0 g
Carbohydrate
0,5 g
    of which Sugars
0,2 g
Roughage
0 g
Protein
0 g
Salt
< 0,01 g

Acid content
5 %


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Apple cider vinegar, certified organic

Durability

9 - 12 months

Lagerung

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