Your cart contains the following items:
Total 0,00 € Display Cart Checkout
←back
EU Bio
DE-ÖKO-039
EU / non EU agriculture

Asparagus spice oil

4,58 off 5 stars
from 79 ratings
Asparagus is probably the epitome of spring vegetables. The subtly flavoured vegetable becomes even better with this composition of freshly milled, cold pressed rape seed and lightly roasted hazelnut oil which are rounded off with a fine bouquet of spices and herbs.
Asparagus spice oil Asparagus spice oil Asparagus spice oil Asparagus spice oil
This article will be available shortly

Receive a mail when this product is available again.



  • Things to know
  • Specifications
  • Usage
  • Ratings (79)


Asparagus is probably the epitome of spring vegetables. The subtly flavoured vegetable becomes even better with this composition of freshly milled, cold pressed rape seed and lightly roasted hazelnut oil which are rounded off with a fine bouquet of spices and herbs. Simply drizzle the oil over the cooked asparagus before serving. By the way: Asparagus Spice Oil harmonises beautifully with any fine and pale coloured vegetables such as kohlrabi, cauliflower, carrots or salsify.

For vegetable dishes, dressings and dips.

Asparagus spice oil

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
3700 kJ / 900 kcal
Fat
100 g
    saturates
7,6 g
    monounsaturates
66,7 g
    polyunsaturates
25,7 g
Carbohydrate
0 g
    of which Sugars
0 g
Roughage
0 g
Protein
0 g
Salt
0 g


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Rapeseed oil*, hazelnut oil*, nutmeg*, fennel*, lemon myrtle*, nutmeg extract, kaffir lime*

*certified organic

Storage advice

Keep cool and dark, use quickly after opening.

Fatty acids diagram

saturated fatty acids
7,6 g
monounsaturated fatty acids
66,7 g
diunsaturated fatty acids (Omega-6)
17,6 g
triple unsaturated fatty acids (Omega-3)
8,1 g
Fettsäurendiagramm
For seasoning, stewing, marinating, for dressings and dips.

Top customer reviews

 (61)
 (10)
 (4)
 (1)
 (3)
display all reviews
from Monika Teppert at 27.04.2017
Danke für das Spargelöl, das wir zu Ostern bekommen haben. Zusammen mit etwas Butter über die gedünsteten Spargel gegeben, ergibt ein sehr schönes , feines Aroma. Ein paar Spritzer zur veganen Sauce Hollandaise schmeckt hervorragend. Ich kann es mir auch sehr gut für andere Gemüse und auch Eintöpfe vorstellen.
from Christine Jerxsen at 13.06.2016
für meinen Geschmack ist das Öl etwas zu muskat-lastig, deswegen für Spargel (wer den zarten Spargel-Geschmack von weißem Spargel schätzt) eher zu dominant. Ich finde, es passt eher zu Gemüsesorten, die ne kräftige Prise Muskat vertragen, z.B. Blumenkohl oder Kartoffeln.
from Claudia Kühn at 16.07.2018
Erst war ich skeptisch, aber dieses Würzöl ganz fein dosiert über den Spargel laufen lassen, schmeckt einfach genial. Mittlerweile nehmen wir das Öl auch für Kohlrabi und Broccoli.
from Annette Alfermann at 03.06.2018
Jetzt in der Spargelsaison sowieso, passt aber durch den Muskatgeschmack auch an jedes andere Gemüse und sogar an Kartoffelpü. Sparsam verwenden, sehr intensiv!
from Peter Biging at 27.05.2016
Zum Spargel benötige ich keine Soße, aber ein paar Tropfen Spargel Würzöl unterstreichen den unübertrefflichen Spargelgeschmack. Unbedingt empfehlenswert!
from Irmgard Schuster at 10.05.2016
Für das Spargelsalat-Dressing perfekt. Ich habe eine Flasche verschenkt u. die Beschenkte beträufelt damit direkt den gekochten Spargel (statt Butter).
from Simone Pühler at 17.05.2018
Hier scheiden sich in unserer Familie die Geister. Mir schmeckt es gut, ich mag Muskat aber auch gerne. Meinen Männern war es zu Muskat lastig.
from Irena Mayer at 05.06.2016
Zum Spargel eine perfekte Alternative zu Butter oder Hollandaise. Auch super geeignet als Bestandteil eines Dressings für einen Spargelsalat
from Gabriele Becker at 06.08.2016
Für meinen Geschmack einwenig zustreng im Geschmack für Spargel. Ich habe es allerdings ins Kochwasser gegeben, da war es gut im Geschmack.
from Andrea Jöhnk at 24.05.2017
Nicht nur zu Spargel lecker, schmeckt auch sehr gut in Kartoffelpüree und anderen Kartoffelgerichten. Sehr lecker auch zum Spargel-Salat!
display all reviews
Ihre Frage ist nicht dabei?
Gerne beanworten wir Ihre Frage per Mail unter info@oelmuehle-solling.de.

Wir nutzen Cookies, um Ihnen eine bestmögliche Funktionalität bieten zu können. Mehr Infos Ok, verstanden