Your cart contains the following items:
Total 0,00 € Display Cart Checkout

Grape seed flour

partly deoiled

Grape seed flour
EU Bio
DE-ÖKO-039
EU agriculture
Grape seed flour is made from cleaned, dried grape seeds which are gently deoiled and finely ground. It still contains approximately 10 % grape seed oil together with vegetable protein and approximately 40 % dietary fibre.

This article will be available shortly

Receive a mail when this product is available again.

We can offer you the following product as an alternative:
Coconut flour Coconut flour partly deoiled
Coconut flour is produced from fresh coconut flesh which is gently dried, deoiled and finely ground. It still contains approximately 12 % coconut oil together with vegetable protein and approximately 38 % dietary fibre.
Linseed flour Linseed flour Naturland . partly deoiled
Linseed flour is made from brown linseed which is gently de-oiled and finely ground. Ideal in muesli, for bread and rolls!

Grape seed flour is made from cleaned, dried grape seeds which are gently deoiled and finely ground. It still contains approximately 10 % grape seed oil together with vegetable protein and approximately 40 % dietary fibre. For our grape seed flour we use seeds from Naturland producers in the wine regions of Germany and South Africa. Ideal for muesli and desserts! Gluten free.

Usage

When baking 10-20% of the flour can be replaced by grape seed flour. Since it has a very good swelling capacity, just adjust the amount of liquid in the recipe accordingly!

Ratings

display all reviews
from Daniel Schubert at 29.03.2016
Das hier angebotene Traubenkernmehl schmeckt mir sehr gut. Besonders beim Backen von Brot und Kuchen verleiht es diesem einen angenehmen und abgerundetem Geschmack. Ich war selbst überrascht, dass das Brot hiermit einen noch tollerem Geschmack bekommt und zudem den Backwaren einen besonderen Nährstoffkick bezüglich... mehr >>
Antioxidantien verleiht. In allem sehr zu empfehlen.
from Annette Alfermann at 20.10.2015
Sicherlich sehr gesund, aber das Backergebnis ( 10% der Mehlmenge im Brotteig) hat mich gar nicht überzeugt. Das Brot ging nicht richtig auf und zerfiel nach dem Backen! Werde es aber nochmal probieren und habe dann hoffentlich ein besseres Ergebnis
from Brigitte Koch at 16.09.2014
Erstklassige Ware; bin sehr zufrieden damit. Die Vermischung mit dem herkömmlichen Weißmehl ergibt eine gute und feine Geschmacksnote; ich werde dieses Mehl weiterhin nutzen. Kann ich wirklich guten Gewissens weiterempfehlen!
from Marika Richter at 03.12.2014
Tolles aromatisches Produckt mit hochwerdiger Verpackung. Bin überzeugt und werde sicher beim nächsten Mal auch die anderen Mehle ausprobieren. Man merkt dass Sie sich viel Mühe machen ich freue mich darüber. Vielen Dank
from Stefan Schultz at 15.04.2019
Dieses Mehl ist extrem dunkel. Im Sauerteigbrot macht es sich eventuell als "Farbstoff" gut. Ich wollte es im Pfannkuchenteig einsetzen. Leider sah der Teig nachher wie Schokolade aus. Ich musste alles wegwerfen. Schade.
display all reviews

Specifications

Grape seed flour

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
1130 kJ / 270 kcal
Fat
4,6 g
    saturates
0,7 g
    monounsaturates
0,8 g
    polyunsaturates
3,1 g
Carbohydrate
20 g
    of which Sugars
3 g
Roughage
59 g
Protein
11 g
Salt
< 0,01 g


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Grape seed flour, certified organic. May contain traces of almonds, hazelnuts, walnuts and sesame.

Storage advice

Keep well closed, cool and dark.

Durability

6 - 9 months

Fatty acids diagram

saturated fatty acids
0,7 g
monounsaturated fatty acids
0,8 g
diunsaturated fatty acids (Omega-6)
3,1 g
triple unsaturated fatty acids (Omega-3)
0 g
Fettsäurendiagramm

Buy similar Products

Wir nutzen Cookies, um Ihnen eine bestmögliche Funktionalität bieten zu können. Mehr Infos Ok, verstanden