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ORGANIC Hazelnut flour

partly de-oiled

Hazelnut flour
EU Bio
DE-ÖKO-039
EU agriculture
  • freshly milled from aromatic organic hazelnuts
  • contains about 17 g hazelnut oil per 100 g
  • valuable source of protein and fibre (23 g per 100 g)
  • light-protected and resealable packaging
  • for baking or as supplement for mueslis
4,82 of 5 stars
from 261 ratings
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7,90 €*
46253
500 g
15,80 € / 1 kg
*incl. 7 % tax plus shipping

Our hazelnut flour is made from organically grown hazelnuts which are gently de-oiled and finely ground. It still contains around 17 g hazelnut oil per 100 g, as well as vegetable protein and fibre. Ideal for all baking recipes with hazelnuts or muesli. Vegan, lactose-free and gluten-free.

Precious flour from nuts

Nut flours are by-products in the production process of cold-pressed vegetable oils. At Ölmühle Solling, we produce nut flours from organic raw materials like walnuts, coconuts, hazelnuts and almonds. The de-oiled presscake still contains 10-12 % oil. Finely ground, it serves as an aromatic, nutty baking ingredient for gluten-free pastries.

Combined with other gluten-free flours from corn, sorghum, buckwheat, millet, rice, amaranth, quinoa etc. nut flours can create new flavours and offer endless baking possibilities. Furthermore, nut flours are an healthy alternative with their high content of valuable protein and even more fibre than whole grain flour. A precious ingredient for ring cakes, gingerbread, German Hutzelbrot, or muesli and yogurt. We recommend to substitute 10-20 % of the given flour in your recipe with nut flour. Nut flour should be stored well sealed and in a cool place.

Usage

Hazelnut flour is gluten-free and suitable for fine pastries, as supplement for muesli and desserts as well as for refining sauces and ice cream.

Recipe

Hazelnut mustard crust

Hazelnut mustard crust

Hazelnut mustard crust is ideal to take meat, fish or vegetables dishes to another level. Mustard spice oil creates an extraordinary oriental taste. zum Rezept

Ratings

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from Rasmus Hahn at 10.01.2021
Prima geeignet für Kekse, die Haselnuss schmecken sollen. Im Gegensatz zu z.B. Mandelmehl hat dieses Haselnussmehl einen schönen Haselnussgeschmack.
from Christine Graf at 19.04.2022
Habe das Haselnussmehl mit Weizenmehl gemischt und Pancakes daraus gebacken - Vanilleeis und Haselnusseis dazu und fertig war der Nachtisch - meine Gäste waren total begeistert - und ich natürlich auch - dieses Haselnussmehl werde ich bei Gelegenheit als kleine Überraschung verschenken- das ist wirklich was ganz besonderes
from Beate Meuth at 12.12.2020
Ein wahrer Genuss! Das Haselnussmehl veredelt meinen Frühstücksbrei mit einem herrlich nussigen Geschmack. In Fruchtkugeln harmoniert es wunderbar mit Datteln oder Aprikosen. Es lässt sich auch gut mit anderen Samenmehlen mischen, wodurch leckere Geschmacksvariationen entstehen.
from Biegit Esper at 11.01.2020
War sehr gespannt drauf , wie dieses Mehl so ist , richt richtig schön nach Haselnuss, habe Baguette gebacken und 10% Haselnussmehl dazugegeben, Ergebnis war sehr gut , ganz feiner Haselnussgeschmack , beim nächsten Mal gebe ich noch etwas mehr dazu ...
from Marika Hanhörster at 26.03.2023
Das habe ich mit Haselnussmus und Dinkelmilch im Smoothie verwendet, Konsistenz und Geschmack waren sehr gut. Ist im Sommer mit Eiswürfeln (man kann zusätzlich einen Espresso hinzugeben) eine leckere Erfrischung. Backen mit Haselnussmehl steht noch an.
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Specification and ingredients

Hazelnut flour

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
1700 kJ / 407 kcal
Fat
17 g
    saturates
1,4 g
    monounsaturates
14,1 g
    polyunsaturates
1,5 g
Carbohydrate
24,5 g
    of which Sugars
8,5 g
Roughage
22,7 g
Protein
27,8 g
Salt
0,009 g


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Hazelnut flour, certified organic. May contain traces of the following nuts or oilseeds: almonds, hazelnuts, walnuts, coconuts, linseed, sesame, hemp, pumpkin seeds.

Durability

6 - 9 months

Lagerung

Store in a cool and dark place.

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