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Linseed flour

Naturland . partly deoiled

Linseed flour
EU Bio
DE-ÖKO-039
EU agriculture
Naturland Zertfiziert
Linseed flour is made from brown linseed which is gently de-oiled and finely ground. Ideal in muesli, for bread and rolls!
4,88 off 5 stars
from 717 ratings
2,95 €
incl. 7% tax plus shipping
44153
500 g
5,90 € / 1 kg
+

By cold pressing freshly harvested linseed we get our valuable linseed oil which is very rich in omega-3 fatty acids. The so-called press cake still contains about 12% of the valuable oil and about one third vegetable protein, low carbohydrates, and 40% fiber. In the Ölmühle Solling, the press cake is ground to a fine flour.

Linseed flour has a very good swelling power and is therefore suitable as an ingredient in bread doughs and baked goods of all kinds. Since it contains no sugar, it is the ideal supplement for a carbohydrate-reduced (low carb) diet and a great source of fiber. One teaspoon of linseed flour added to cereal stimulates the digestion and reduces the feeling of hunger.

100g of linseed flour contain 331 kcal.

The secondary plant substances of linseed contribute to a healthy digestion. Linseed flour, also known as flax flour, is suitable for the production of bread, rolls and pastries as well as an addition to cereal.

Usage

When baking, 10-20% of the usual flour can be replaced with linseed flour. Since it has a very good swelling capacity, it can be necessary to add more water to the recipe.

When baking, 10-20% of the flour can be replaced with flaxseed flour. Since it has a very good swelling capacity, just adjust the amount of liquid in the recipe accordingly!

Ratings

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from Renate Wagener at 26.05.2018
Ich habe das Mehl in einem Brot verbacken. Ist ein vollwertiges, nussiges, saftiges und richtig leckeres Brot für süße Aufstriche geworden. Wer es nachbacken will, hier mein Rezept für den Backautomaten. Leinsamen-Dinkelbrot mit Ingwer: Lauwarmes Wasser mit Naturjoghurt nach Belieben gemischt, insgesamt 320 ml. 1/2... mehr >>
Würfel frische Hefe darin auflösen. 3 TL Rohrohrzucker, 2 TL Reinlecithin, 20 g Ingwer-Lemon-Kokoswürzöl von der Ölmühle Solling, 100 g Sechskorn-Getreidemischung, fein gemahlen, 230 g Dinkelmehl Type 630, 80 g Leinsamenmehl von der Ölmühle Solling, 10 g Weizenkleber, 1 TL Salz 1 Becher kandierte Ingwerstücke, etwas zerkleinert. Diese werden erst beim Signalton zugefügt. Programm normal, Bräunung hell. Guten Appetit!!
from Franziska Kittel at 04.06.2015
Da mein Mann insulinpflichtiger Diabetiker (Typ I) ist, musste ich mir etwas einfallen lassen, damit er nicht immer auf Gebackenes verzichten muss. Ich habe dieses Mehl mit ein wenig Roggenmehl gemischt und damit herzhafte Muffins mit Salamistückchen und Paprika gebacken. Sie waren erstens sehr lecker und zweitens musste er sich... mehr >>
dafür nur zwei Einheiten Insulin (nur für das Roggenmehl, da das Leinsamenmehl keine Kohlehydrate hat) spritzen. Wir sind total begeistert.
from Martina Braun at 23.06.2015
Einfach super Qualität des Mehls, guter Geschmack und sehr hochwertige, lichtundurchlässige, ansprechende Verpackung (was mir mich super schön ist, da ich eine Küche mit offenen Regalen hab). Ebenso schätze ich die guten Informationen zu den Produkten auf der Homepage. Alles in allem top. Werde wieder dort bestellen, auch... mehr >>
wenn es mit Sicherheit günstigere Produkte gibt. Aber Qualität ist mir wichtiger.
from Herbert Fritzsche at 17.12.2014
Das Leinsamen-Mehl haben wir das 1. Mal bestellt. Durch seine sehr guten Quell-Eigenschaften ist es sehr bekömmlich, hilft verdauen und abführen. Wir haben bis her Leinsamen ganz gekauft und dann in der Mühle gemahlen. Es war nicht so fein wie das Mehl und ist nicht so gut gequollen. Obendrein noch weniger Arbeit. Auch dieses... mehr >>
Produkt werden wir wärmstens weiter empfehlen.!!
from Herbert Fritzsche at 22.02.2015
Das Leinsamenmehl ist ebenfalls ein Spitzenprodukt. Wir lösen es jeden Morgen zum Frühstück in Wasser auf und es ist im Nu gequollen. Es ist sooo gut und ein Heilmittel für Magen und Darm. Wir haben nun schon sieben 500g Packungen bestellt und wir werden dieses top Produkt auf keinen Fall ausgehen lassen. Auch dieses Produkt... mehr >>
werden wir auf jeden Fall weiterempfehlen.
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Specifications

Linseed flour

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
1370 kJ / 331 kcal
Fat
12,5 g
    saturates
1,3 g
    monounsaturates
2,8 g
    polyunsaturates
8,4 g
Carbohydrate
6,0 g
    of which Sugars
3,0 g
Roughage
40,8 g
Protein
28,2 g
Salt
0,2 g


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Linseed flour, certified organic. May contain traces of gluten-containing cereals, almonds, hazelnuts, walnuts or sesame.

Storage advice

Keep cool and dark, use quickly after opening.

Durability

6 - 9 months

Fatty acids diagram

saturated fatty acids
1,3 g
monounsaturated fatty acids
2,8 g
diunsaturated fatty acids (Omega-6)
1,8 g
triple unsaturated fatty acids (Omega-3)
6,6 g
Fettsäurendiagramm

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