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natives ORGANIC Olive oil/Italy

extra virgin

Olive oil/Italy
EU Bio
DE-ÖKO-039
Italian agriculture
  • from 100% certified organic farming
  • EXTRA VERGINE quality
  • from sun-ripened olives from a family-run farm in Sicily
  • full-bodied and fruity taste
4,89 of 5 stars
from 2823 ratings
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Olive oil/Italy 100 ml
100 ml 5,90 €
Olive oil/Italy 250 ml
250 ml 8,90 €
Olive oil/Italy 500 ml
500 ml 16,90 €
Olive oil/Italy 3 l
3 l 69,00 €
Olive oil/Italy 5 l
5 l 99,00 €
5,90 €*
13011
100 ml
59,00 € / 1 l
*incl. 7 % tax plus shipping
8,90 €*
13021
250 ml
35,60 € / 1 l
*incl. 7 % tax plus shipping
16,90 €*
13051
500 ml
33,80 € / 1 l
*incl. 7 % tax plus shipping
69,00 €*
13064
3 l
23,00 € / 1 l
*incl. 7 % tax plus shipping
Hinweis: Die Lieferzeit von Kanistern beträgt aufgrund individueller Abfüllung 5-7 Werktage.
99,00 €*
13084
5 l
19,80 € / 1 l
*incl. 7 % tax plus shipping
Hinweis: Die Lieferzeit von Kanistern beträgt aufgrund individueller Abfüllung 5-7 Werktage.

This valuable olive oil EXTRA VERGINE, is made from sun-ripened olives in a gentle, traditional process. The high-quality olive oil has a full-bodied and fruity aroma and is rich in monounsaturated fatty acids. The characteristic olive taste pairs perfectly with a variety of dishes and is a key ingredient for the Mediterranean cuisine.

Olive oil - a classic in the kitchen

We recommend this olive oil for dishes like pasta and pizza and - of course - for classic salad dressings. For the latter, it is a perfect combination with dark balsamic vinegars. With its mild taste, this olive oil can also be used for hummus spreads or dips. While it is also suitable for steaming or short frying, it should only be heated moderately and for a short time to maintain its taste and to prevent the production of smoke in the pan. Tip: Try the fine olive oil with a pinch of salt and pepper and bread as a starter or snack. Olive oil is a classic and a cooking essential like salt and pepper.

Not just like any olive oil

It is not always easy to find the right olive oil from the large variety of products that you can find in the stores and online. If you want to purchase a high-quality product, make sure to choose an olive oil from organic cultivation of "extra vergine" or "extra virgin" standard. In the end, it is a matter of taste: fruity, full-bodied, grassy-fresh, bitter - the taste of the end product can differ largely, depending on the ripeness, weather conditions in the country of origin, variety and age of the olives. Our Italian olive oil has a full-bodied, fruity taste without bitterness.

Olive oil as hair and skin care

With its mild fragrance, our Italian olive oil is also perfect for skin and hair care. It can be applied directly to the skin for moisture or be added to face and body creams. For a rich hair mask with olive oil, apply 1 to 2 teaspoons of olive oil to towel-dry hair and let soak for a few hours or overnight. Rinse with a mild shampoo afterwards.

Recipe

Smoked paprika spread

Smoked paprika spread

Recipe for smoked paprika spread with red and yellow bell peppers. With olive oil, walnut kernels and pine nuts. zum Rezept
Cauliflower salad

Cauliflower salad

Simple recipe for cauliflower salad with pepper and chickpeas. Refined with roasted hazelnuts and a dressing from olive oil and lemon juice. zum Rezept
Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka is an Israeli dish - poached eggs in tomato sauce with spices like turmeric powder, cardamom and cumin. zum Rezept

weitere Rezepte

Ratings

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from Heike Lange at 06.10.2023
Weil Olivenöl immer teurer wird, habe ich mir einen 3 Liter Kanister bestellt, ohne vorher mal eine kleine Flasche auszuprobieren. Ich persönlich mag Olivenöl aus Griechenland viel lieber. Bei dem italienischen Olivenöl fehlt mir der richtig leckere Geschmack. Die drei Liter werden wir trotzdem schnell aufgebrauchen und beim... mehr >>
nächsten Mal kaufe ich lieber wieder Olivenöl aus Griechenland.
from Marion Fricke-Weist at 24.10.2022
Es gibt so viele Olivenöle, dass man gar nicht weiß, welches man nehmen soll. Dieses Öl ist eine gute Wahl. Es hat keinen aufdringlichen Geschmack und man kann es vielfältig in der Küche einsetzen. Auch für ein Pesto ist es gut geeignet. Hiermit hat man eine gute Wahl getroffen.
from Christiane Mannheim at 27.03.2020
Ich tu mich mit Olivenöl immer sehr schwer, weil ich noch immer nicht das richtige gefunden habe. Manche schmecken mir einfach zu bitter oder zu sehr nach Olive. Das ist hier nicht anders. Aber es gibt ja noch mehr Olivenöle im Programm und ich probier mich da einfach durch.
from Angelika Fuchs at 17.07.2023
Das Öl ist sehr angenehm im Geschmack. Leider gibt es immer wieder Ärger mit dem Verschluss. Er ist nach kurzer Zeit überdreht und schließt nicht mehr richtig. Wir haben das Problem schon mehrfach gemeldet, ohne Erfolg.
from Christel Becker at 03.02.2024
Ist ganz nach meinem Geschmack. Jedoch finde ich bei einem hochwertigen Olivenöl neben dem Haltbarkeitsdatum die Angabe von Herstellungs- und Abfülldatum für wünschenswert. (deshalb 1 Stern weniger)
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Specification and ingredients

Olive oil/Italy

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
3700 kJ / 900 kcal
Fat
100 g
    saturates
14,5 g
    monounsaturates
75,2 g
    polyunsaturates
10,3 g
Carbohydrate
0 g
    of which Sugars
0 g
Roughage
0 g
Protein
0 g
Salt
0 g


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Olive oil, certified organic

Durability

12 - 15 months

Lagerung

Protect from light and heat.

Fatty acids diagram

saturated fatty acids
14,5 g
monounsaturated fatty acids
75,2 g
diunsaturated fatty acids (Omega-6)
9,5 g
triple unsaturated fatty acids (Omega-3)
0,8 g
Fettsäurendiagramm