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ORGANIC Walnut Pesto

Walnut Pesto
EU Bio
DE-ÖKO-039
EU / non EU agriculture
  • with walnuts, walnut oil and Parmigiano Reggiano cheese
  • made with the finest organic ingredients
  • rounded off with Mediterranean herbs
  • as a sandwich spread or with mozzarella and of course with classic pasta
4,84 of 5 stars
from 1495 ratings
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6,90 €*
70564
110 g
62,73 € / 1 kg
*incl. 7 % tax plus shipping
Walnut pesto with pastaPhoto: Dana Lohmüller

This pesto will delight any gourmet. Crunchy, fresh walnuts from sustainable organic plantations and Italian hard cheese (Parmigiano Reggiano) form the basis of this culinary highlight. Our organic walnut pesto, made with Mediterranean herbs and spices, cane sugar and salt, is a delicious blend with our organic cold-pressed walnut oil.

A small amount of our chilli oil gives this pesto a deliciously spicy note. It is not without reason that our Walnut Pesto is an absolute hit in our range. Heavenly as a sandwich spread or with mozzarella and of course with the classic: pasta. Our Walnut Pesto is also a great addition to salads. Just mix one or two teaspoons of walnut pesto with walnut oil and a mild vinegar and drizzle over the salad.

We still do a lot of things by hand, starting with the selection of raw materials and the gentle, traditional processing. Italian hard cheese, Parmigiano Reggiano, with its charismatic aroma, forms the basis of our three types of pesto. The large blocks of Parmesan are broken up by hand in our factory and carefully chopped. We make our pestos in small batches. This preserves the flavour and high quality. Founder and food technologist Werner Baensch is a passionate cook and also the developer of our popular pestos.

Parmigiano Reggiano

Our Cashew Pumpkin Seed Pesto and Mediterranean Cherry Tomato Pesto are real favourites on pasta, sandwiches or in salads.

Our Organic Cherry Tomato Pesto is made with crunchy cashews, Italian spices and our Mediterranean Seasoning Oil. This tangy, fruity pesto with high quality dried cherry tomatoes is perfect on pizza, sandwiches or baguettes. It is also a great ingredient for salads, meat and vegetable dishes.

Our Organic Cashew & Pumpkin Seed Pesto is made with hand-picked cashews and pumpkin seeds, spicy roasted onions and a fruity hint of apple. Roasted pumpkin seed oil adds a special touch. Pesto is ideal when things need to be done quickly in the kitchen: it works well with pasta and in home-style dishes, such as refining potato salad.

Keep in the fridge and make sure the pesto is always covered with oil. Once opened, store in the fridge at around 7°C and use within a week.

Recipe

Walnut dressing

Walnut dressing

Quick and easy recipe for a classic dressing with walnut oil, walnut pesto, white wine vinegar and coconut flower sugar. Refined with yogurt and mustard. zum Rezept

Ratings

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from Oliver Stumm at 31.10.2020
Es ist etwas mild, darum sollte man die Pasta dazu nicht untersalzen, aber dann ist es der Hit und eine der besten fertigen Salsa con Noci. Ich habe erst kürzlich eine andere aus Walnuss und wesentlich teurere aus einem italienischen Lebensmittelmarkt probiert und das war dann ein richtiger Schlangefraß. Bei diesem Produkt... mehr >>
mache ich nichts falsch und obwohl es teuer ist, werde ich es sicher immer wieder kaufen.
from Birgit Eichmann at 16.01.2020
Das Walnusspesto hat einen hervorragenden Geschmack. Habe schon andere Hersteller ausprobiert, aber keins war so gut wie dieses. Man schmeckt deutlich die Walnüsse und auch die mediteranen Kräuter heraus. Lecker! Ich würde mir allerdings wünschen, dass die Konsistenz etwas feiner wäre, aber das ist natürlich mein... mehr >>
persönliches empfinden. Werde es wieder kaufen.
from Ulrike Burkhardt at 03.07.2022
Wir haben erstmals das Walnusspesto ausprobiert und wir fanden es zwar nicht schlecht, aber aus unserer Sicht hat das gewisse Etwas gefehlt, also eine Geschmacksnuance, die einen überrascht wie z.B. Schärfe oder Säure. Man muss es unserer Meinung nach also noch etwas aufpeppen und abrunden anstatt es einfach aus dem Glas... mehr >>
direkt zu verwenden.
from Eve Westenburger at 08.08.2023
Beim öffnen, dachte ich erst, liebe Güte ist das ölig. Man muss ordentlich umrühren, dann passt's. Trotzdem fänden wir etwas weniger Öl und mehr Nüsse doch besser. Geschmacklich ist es sehr gut, etwas intensiverer Geschmack der aufgeführten Gewürze wäre schön.
from Claus Sluka at 14.10.2022
Walnusspesto als Brotaufstrich ist sehr lecker.Auch zu Nudelgerichten kann man es reichen.Wir mögen es sehr gerne und können es weiterempfehlen.
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Specification and ingredients

Walnut Pesto

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
2795 kJ / 678 kcal
Fat
66,9 g
    saturates
9,2 g
    monounsaturates
13,2 g
    polyunsaturates
44,5 g
Carbohydrate
2,2 g
    of which Sugars
1,4 g
Roughage
4,3 g g
Protein
14,6 g
Salt
1,6 g


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Walnut kernels* (43%), walnut oil* (33%), Parmigiano Reggiano* (21%) (milk, lactose), sea salt, spices (paprika, pepper, coriander, onion)*, cane sugar*, herbs (oregano, basil, Rosemary, thyme, marjoram)*, garlic extract*, chilli extract*

*certified organic

Lagerung

Store in a cool and dark place. Please store in the refrigerator after opening.

Fatty acids diagram

saturated fatty acids
9,2 g
monounsaturated fatty acids
13,2 g
diunsaturated fatty acids (Omega-6)
37,3 g
triple unsaturated fatty acids (Omega-3)
7,2 g

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