Favorites

Cart
Your cart contains the following items:
Total 0,00 € Display Cart Checkout

BIO Hemp protein

Hemp protein
EU Bio
DE-ÖKO-039
  • contains 50 g protein per 100 g
  • from 100 % certified organic cultivation
  • ideal supplement for a high-protein diet
  • for athletes, vegans and vegetarians
  • vegan, lactose-free and gluten-free
4,80 of 5 stars
from 270 ratings
add to my favorites
13,90 €*
44558
500 g
27,80 € / 1 kg
*incl. 7 % tax plus shipping
Hemp protein

Hemp protein - valuable source of protein and fibre

Our hemp protein is gently produced from controlled organic hemp seeds in raw food quality. Its high protein content of about 50 g per 100 g makes the protein an ideal supplement to the daily diet for bodybuilders and athletes. In addition, it is especially recommended for vegetarians and vegans because it is an ideal substitute for animal protein sources. At the same time, hemp protein is a valuable source of fibre. It is vegan, lactose- and gluten-free and free from preservatives, colouring and flavouring agents.

Origin and history of hemp

Hemp, with its distinctive leaves, is one of the oldest crops in the world and originates from Central Asia. Shortly after its discovery the plant was also cultivated in Europe. The active ingredient tetrahydrocannabinol (THC) has made hemp known as a intoxicant but also as a medicinal plant. Today, many varieties with a low THC content are cultivated. Especially in Europe, there are numerous varieties that are almost THC-free. For the production of our hemp products at Ölmühle Solling, we use one of these hemp varieties from certified organic farming, hemp flour and hemp protein. Next to hemp protein, we also offer hemp seed oil, hemp flour and unpeeled hemp seeds.

Hemp protein contains valuable hemp seed oil

Protein powder contains 12 g of valuable hemp seed oil per 100 g. It has an optimal ratio of omega-6 and omega-3 fatty acids of 3:1. The content of polyunsaturated fatty acids makes our hemp protein a valuable ingredient for a health-conscious diet.

Hemp protein and its ideal amino acid profile

The protein is valuable not only because of its high content of protein and polyunsaturated fatty acids: Its amino acid profile is ideal for the human organism. The body needs amino acids to build muscles. Furthermore, hemp protein contains all essential amino acids in an ideal proportion and the body can absorb and utilise them easily.

Other hemp products by Ölmühle Solling

You might also be interested in our cold-pressed hemp seed oil from organically grown hemp seed. Enjoy straight from the spoon or as supplement in mueslis, salads, dips or hot dishes. We also offer organic hemp seed flour which is an ideal ingredient for baking bread, fine pastries, mueslis and desserts.

Usage

With its mild and nutty taste, hemp protein is an ideal ingredient for protein shakes, bars or smoothies. In addition, protein powder can be used for baking protein bread, protein pancakes or brownies. Tip: Peeled or unpeeled hemp seeds are a perfect baking ingredient as well and match perfectly with hemp protein.

We recommend a daily intake of around 30 g hemp protein.

After opening, the procut should be used up in a short time and kept in a cool, dark place, away from oxygen.

Recipe

Protein bread with hemp protein

Protein bread with hemp protein

Recipe for protein bread with hemp protein. Knead hemp protein, wholemeal, hemp seeds, apple vinegar and salt with water and yeast to a dough and bake in a loaf pan. zum Rezept

Ratings

display all reviews
from Jonathan Böttcher at 08.04.2020
Dieses Pulver habe ich zum ersten Mal bestellt. Der Geschmack ist nussig und hanfig... Ich nehme täglich einen Teelöffel voll in Wasser aufgelöst zu mir. Sehr lecker!
from Prof. Dr. Hermann Rauh at 10.12.2022
Dies ist das erste Mal, daß wir ein pflanzliches Protein in unsere gesundheitsbewusste Ernährung miteinbeziehen. Das Hanfprotein der Ölmühle Solling schmeckt wirklich sehr gut und ist wunderbar nahrhaft. Es kommt täglich ins allmorgendliche Müsli. Auch backen wir damit unser Brot. Dadurch wird das Brot noch reichhaltiger... mehr >>
und bekommt noch mehr Geschmacksebenen. Vorher hatten wir ein Erbsen-Reisprotein eines anderen Herstellers probiert. Das war einfach nur furchtbar und ging zurück. Die Produkte der Ölmühle Solling sind um Längen besser als so manch andere auf dem Markt.
from Franziska Röder at 10.10.2022
Mir schmeckt es sehr gut, mische es ins Müsli oder verwende es zum backen. So kann ich meinen Protein Bedarf auf gesunde weise erhöhen, gerade zum Sport ist das ideal. Die klassischen Eiweis pulver die sonst auf dem Markt sind, möchte ich auf gar keinen Fall nehmen. Ich freue mich das es so eine leckere und gesunde Alternative... mehr >>
gibt
from Jens Krystof at 17.10.2023
Das Hanfprotein ist sehr angenehm in Konsistenz und Geschmack und macht einen hochwertigen Eindruck. Ich rühre es mit einem Pürierstab in Hafermilch und gebe noch eine Banane und Rohkakao dazu. Tolle Eiweißquelle, wenn man Fleisch nicht essen möchte und Hülsenfrüchte nicht gut verträgt.
from Pauli Doris at 26.08.2022
Das Produkt ist sehr fein vermahlen, ein wenig nussig im Geschmack und lässt sich problemlos dosieren und untermischen in Müsli, Brotteig, etc. Ich kaufe es auf jeden Fall wieder, weil es mir als Veganerin das volle Spektrum an Aminosäuren plus einen hohen Eiweißgehalt liefert.
display all reviews