Your cart contains the following items:
Total 0,00 € Display Cart Checkout

Sesame seed flour

Naturland fair . partly deoiled

Sesame seed flour
Fair for Life Zertfiziert EU Bio
DE-ÖKO-039
Non EU agriculture
Sesame seed flour is made from sesame seed which is gently deoiled and finely ground. It gives a pleasant nutty flavour and a hint of oriental flair. Ideal for muesli and desserts! Gluten free.
4,78 off 5 stars
from 134 ratings
4,95 €
incl. 7% tax plus shipping
44353
500 g
9,90 € / 1 kg
+

Sesame seed flour is made from sesame seed which is gently deoiled and finely ground. It still contains approximately 10 – 12 % sesame seed oil together with vegetable protein and approximately 21 % dietary fibre. Sesame seed flour gives a pleasant nutty flavour and a hint of oriental flair. Ideal for muesli and desserts!  Gluten free

Usage

Ideal for muesli and desserts! Gluten free.

Ratings

display all reviews
from Thorsten Mauch at 06.11.2014
Leicht herbes Mehl. Ich ersetze 4% des Weizenmehls beim Fladenbrot. Verbessert die Haltbarkeit und unterstützt den Geschmack der ausgestreuten Sesamkörner. Allerdings geht auch diese geringe Zugabemenge schon etwas zu Lasten des Volumens. Auch hier sind meines Erachtens Zugabemengen beim von 10% oder gar 20% für nicht... mehr >>
empfehlenswert
from Thorsten Mauch at 17.11.2014
Nachtrag: Mittlerweile Bestandteil meines Standardfladenbroteigs. 8% Zugabe bringen zusätzlichen Geschmack bei akzeptablen Volumenverlusten Gut auch als Zusatz zu Hummus, ersetzt aber das Tahina nicht Auch wenn ich es nur in speziellen Rezepten einsetze, gefällät es mir hier doch so gut das es einen Stern mehr gibt
from Antje Schütze at 14.02.2015
Das Sesammehl schmeckt so wie ganzer Sesam immer leicht herb bzw. bitter. Diese Bitterstoffe sind aber sehr wertvoll für uns, man sollte dieses Mehl nur ein wenig vorsichtiger dosieren und mit anderen Zutaten, z.B. Kichererbsenmus für Hummus, oder Würzmitteln (z. B. Pflanzenöle, Würzöle, Senf) vermischen.
from Thorsten Mauch at 08.10.2015
Gleichbleibeende gute Qualität. Nutze es im Fladenbrot und als Zusatz zum Hummus. Ich nehme dieses Rezept: http://www.lamiz.de/rezept-hummus-bi-tahina-kichererbsenpueree-sesampaste.html und reduziere das Tahina um die Hälfte und nehme dafür 1 EL Sesammehl: Ist dann etwas fettärmer
from Nadine Andreas at 04.12.2018
Die Mehle der Ölmühle sind einfach meine absoluten Lieblings Mehle, so fein und garnicht klumpig lassen sich die Mehle wunderbar verarbeiten. Bisher habe ich nirgends solch tolle und qualitativ hochwertige Mehle gefunden wie bei der Ölmühle Solling.
display all reviews

Specifications

Sesame seed flour

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
1627 kJ / 388 kcal
Fat
11,9 g
    saturates
1,7 g
    monounsaturates
4,7 g
    polyunsaturates
5,5 g
Carbohydrate
29,4 g
    of which Sugars
0,5 g
Roughage
21,3 g
Protein
30,4 g
Salt
0,02 g


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Sesame seed flour, certified organic. May contain traces of hazelnuts and walnuts.

Storage advice

Keep well closed, cool and dark.

Durability

6 - 9 months

Buy similar Products

Wir nutzen Cookies, um Ihnen eine bestmögliche Funktionalität bieten zu können. Mehr Infos Ok, verstanden