Favorites

Cart
Your cart contains the following items:
Total 0,00 € Display Cart Checkout

Hazelnut flour

partly de-oiled

Hazelnut flour
EU Bio
DE-ÖKO-039
EU agriculture
  • freshly milled from aromatic organic hazelnuts
  • contains about 17 g hazelnut oil per 100 g
  • valuable source of protein and fibre (23 g per 100 g)
  • light-protected and resealable packaging
  • for baking or as supplement for mueslis
4,80 of 5 stars
from 201 ratings
add to my favorites
6,50 €
incl. 7 % tax plus shipping
46253
500 g
13,00 € / 1 kg
+

Our hazelnut flour is made from organically grown hazelnuts which are gently de-oiled and finely ground. It still contains around 17 g hazelnut oil per 100 g, as well as vegetable protein and fibre. Ideal for all baking recipes with hazelnuts or muesli. Vegan, lactose-free and gluten-free.

Precious flour from nuts

Nut flours are by-products in the production process of cold-pressed vegetable oils. At Ölmühle Solling, we produce nut flours from organic raw materials like walnuts, coconuts, hazelnuts and almonds. The de-oiled presscake still contains 10-12 % oil. Finely ground, it serves as an aromatic, nutty baking ingredient for gluten-free pastries.

Combined with other gluten-free flours from corn, sorghum, buckwheat, millet, rice, amaranth, quinoa etc. nut flours can create new flavours and offer endless baking possibilities. Furthermore, nut flours are an healthy alternative with their high content of valuable protein and even more fibre than whole grain flour. A precious ingredient for ring cakes, gingerbread, German Hutzelbrot, or muesli and yogurt. We recommend to substitute 10-20 % of the given flour in your recipe with nut flour. Nut flour should be stored well sealed and in a cool place.

Usage

Hazelnut flour is gluten-free and suitable for fine pastries, as supplement for muesli and desserts as well as for refining sauces and ice cream.

Recipe

Hazelnut mustard crust

Hazelnut mustard crust

Hazelnut mustard crust is ideal to take meat, fish or vegetables dishes to another level. Mustard flour creates an extraordinary oriental taste. zum Rezept

Ratings

display all reviews
from Regina Grotefend-Müller at 04.02.2017
Sehr, sehr leckeres Haselnussmehl, das ich zur Herstellung meiner eigenen Schokoladencreme als Brot- Aufstrich verwendet habe ! Aber auch fürs Kuchenbacken und im Müsli ist es einfach klasse ! Ich habe in der Ölmühle nun eine sehr gute Adresse gefunden. Werde hier sicher öfters bestellen !!
from Beate Meuth at 12.12.2020
Ein wahrer Genuss! Das Haselnussmehl veredelt meinen Frühstücksbrei mit einem herrlich nussigen Geschmack. In Fruchtkugeln harmoniert es wunderbar mit Datteln oder Aprikosen. Es lässt sich auch gut mit anderen Samenmehlen mischen, wodurch leckere Geschmacksvariationen entstehen.
from Biegit Esper at 11.01.2020
War sehr gespannt drauf , wie dieses Mehl so ist , richt richtig schön nach Haselnuss, habe Baguette gebacken und 10% Haselnussmehl dazugegeben, Ergebnis war sehr gut , ganz feiner Haselnussgeschmack , beim nächsten Mal gebe ich noch etwas mehr dazu ...
from Matthias Brandt at 14.12.2020
Ein tolles Produkt. Wir haben es schon beim Backen für verschiedene Kuchenrezepte verwendet (z. T. als Ersatz für gemahlene Nüsse oder Mandeln), und auch im Müsli. Schöner Haselnussgeschmack ohne störende (z. B. bittere) Noten.
from Gabi Klotzsche at 11.05.2020
Dieses mehl ist vielseitig einsetzbar.Ich selber benutze es ausschließlich für salate, müsli und zum backen. Als anregung wäre es zum verschenken besser, eine geringere menge erwerben zu können!
display all reviews

Specification and ingredients

Hazelnut flour

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
1700 kJ / 407 kcal
Fat
17 g
    saturates
1,4 g
    monounsaturates
14,1 g
    polyunsaturates
1,5 g
Carbohydrate
24,5 g
    of which Sugars
8,5 g
Roughage
22,7 g
Protein
27,8 g
Salt
0,009 g


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Hazelnut flour, certified organic. May contain traces of the following nuts or oilseeds: almonds, hazelnuts, walnuts, coconuts, linseed, sesame, hemp, pumpkin seeds.

Durability

6 - 9 months

Lagerung

Store in a cool and dark place.

Buy similar Products

Wir nutzen Cookies, um Ihnen eine bestmögliche Funktionalität bieten zu können. Mehr Infos Ok, verstanden