Gute Nachrichten: Bis 31.12.2020 verringert sich die Mehrwertsteuer von 19 auf 16 % bzw. 7 auf 5 %. Selbstverständlich geben wir die Ersparnis an Sie weiter. x

Favorites

Cart
Your cart contains the following items:
Total 0,00 € Display Cart Checkout

Pumpkin seed flour

partly de-oiled

Pumpkin seed flour
EU Bio
DE-ÖKO-039
Austrian agriculture
  • gently milled from partly de-oiled organic pumpkin seeds
  • contains about 8 g of pumpkin seed oil per 100 g
  • valuable source of protein and fibre
  • in light-protected and resealable packaging
  • for baking and breading
4,91 of 5 stars
from 331 ratings
add to my favorites
4,86 €
incl. 5 % tax plus shipping
49853
500 g
9,72 € / 1 kg
+

Our pumpkin seed flour is made from pumpkin seeds which are gently de-oiled and finely ground. It still contains around 8 g pumpkin seed oil as well as 62 g vegetable protein and 13 g fibre per 100 g. Just like pumpkin seed oil, pumpkin seed flour has a greenish colour and is a culinary rarity. As it is gluten-free, it is an ideal baking or cooking ingredient for people with gluten intolerance.

The flour's mild yet distinctive taste of pumpkin seeds adds that special something to any dish, for example for breading meat or fish. Pumpkin seed flour can also be used to thicken and to refine smoothies with a nutty taste and further protein. It is also ideal for baking. Especially for pumpkin bread from fresh pumpkin, it is highly recommended to use pumpkin seed flour. You can also mix it with other flours. Moreover, the special flour can be used for thickening sweet dishes, dessert sauces or as supplement for muesli.

With valuable ingredients of unroasted pumpkin seeds

As our pumpkin seed flour is made from unroasted pumpkin seeds, it contains numerous valuable ingredients as well as minerals and micronutrients. For instance, it is rich in iron, that is needed for the production of haemoglobin, the red blood pigment which is responsible for oxygen transport. Therefore, pumpkin seed oil plays an important role in vegan and vegetarian diet. Furthermore, pumpkin seed flour has a beneficial fatty acid composition: It contains around 10 g unsaturated versus 2.5 g saturated fatty acids per 100 g.

With its high content of protein and fibre, pumpkin seed flour is especially popular in low carb cooking. It only contains around 3 g carbohydrates per 100 g (compared to 70 g in wheat flour). Athletes also favour the flour as valuable source of protein over wheat flour - according to the type, the latter only provides around 12 g protein per 100 g.

Usage

For breading fish and meat, for thickening and refining smoothies as well as for baking and desserts. Also delicious as muesli ingredient.

Recipe

Protein bread with pumpkin seeds

Protein bread with pumpkin seeds

Recipe for wheat-free protein bread with pumpkin seeds. Prepared with pumpkin seed flour, chia seeds, rye and spelt flour. Enjoy an oven-fresh homemade bread. zum Rezept

Ratings

display all reviews
from Burkhard Mueller at 15.03.2020
Ich, als LowCarb Veganer, schätze die Öle und Mehle der Ölmühle Solling. Ich kaufe hier Walnuss, Sesam, Kokos, Hanf, Chia/Leinsamen und Kürbiskernmehl. Des Weiteren ordere ich auch Kurkuma und Hagebuttenpulver. Ich bin mit allen sehr zufrieden. Die einzige, kleine Einschränkung, das ist die Verpackung. Für mich, der die... mehr >>
bestellte Ware recht schnell aufbraucht, müsste es nicht unbedingt Metall sein. Papiertüten würden vollkommen ausreichen und sind umweltverträglicher. Der Service ist sehr gut. Freundliche Mitarbeiter.
from Sanne Jerxsen at 20.08.2020
Habe das Kürbiskernmehl erstmalig bestellt und max. 10 Prozent davon im Brot verarbeitet. Mit Kürbiskernen ist das Brot auch optisch gut geworden, leicht grünlich würde ich die Farbe beschreiben. Da der Anteil vom Kürbiskernmehl im Verhältnis zu den anderen Mehlsorten eher gering ist, hält es sicherlich lang.
from Diana Lenk at 19.12.2019
Das Kürbiskernmehl hat einen wundervoll aromatischen Geschmack und eine sehr gute Konsistenz. Ich nutze es zum Backen von glutenfreiem Brot und Brötchen, aber auch Kuchen und Plätzchen. Ich habe es schon öfter bei der Ölmühle Solling bestellt und kann es uneingeschränkt weiterempfehlen!
from Tanja Stachelhaus at 07.09.2017
Unglaublich lecker! Hatte ich vorher noch nie. Habe, als ich die Tüte öffnete, leider erst einmal geschnuppert. Fand ich gewöhnungsbedürftig. Dann habe ich gekostet: unglaublich lecker! Im Müsli, als Zutat um Brot zu backen.... War ein Versuch. Bei dem es nicht bleiben wird.
from Sabine Moczygemba at 19.08.2018
Dieses Kürbiskernmehl ist und bleibt das highlight in meiner Küche - schon die herrlich frische supergrüne Farbe gibt Kraft, gute Laune und einen Kick, die reichen Inhaltsstoffe und der feine und doch ausgeprägte Geschmack machen den Genuss dann perfekt!
display all reviews

Specification and ingredients

Pumpkin seed flour

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
1520 kJ / 362 kcal
Fat
8,3 g
    saturates
1,7 g
    monounsaturates
2,9 g
    polyunsaturates
3,7 g
Carbohydrate
2,4 g
    of which Sugars
2,4 g
Roughage
13,0 g
Protein
62,8 g
Salt
<0,01 g


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Pumpkin seed flour, certified organic. May contain traces of almonds, hazelnuts, walnuts and sesame.

Storage advice

Keep cool and dark, use quickly after opening.

Durability

6 - 9 months

Fatty acids diagram

saturated fatty acids
1,7 g
monounsaturated fatty acids
2,9 g
diunsaturated fatty acids (Omega-6)
3,6 g
triple unsaturated fatty acids (Omega-3)
0,1 g
Fettsäurendiagramm

Buy similar Products

Wir nutzen Cookies, um Ihnen eine bestmögliche Funktionalität bieten zu können. Mehr Infos Ok, verstanden