Favorites

Cart
Your cart contains the following items:
Total 0,00 € Display Cart Checkout

ORGANIC Pumpkin seed flour

partly de-oiled

Pumpkin seed flour
EU Bio
DE-ÖKO-039
Austrian agriculture
  • gently milled from partly de-oiled organic pumpkin seeds
  • contains about 8 g of pumpkin seed oil per 100 g
  • valuable source of protein and fibre
  • in light-protected and resealable packaging
  • for baking and breading
4,89 of 5 stars
from 558 ratings
add to my favorites
5,90 €*
49853
500 g
11,80 € / 1 kg
*incl. 7 % tax plus shipping

Our pumpkin seed flour is made from pumpkin seeds which are gently de-oiled and finely ground. It still contains around 8 g pumpkin seed oil as well as 62 g vegetable protein and 13 g fibre per 100 g. Just like pumpkin seed oil, pumpkin seed flour has a greenish colour and is a culinary rarity. As it is gluten-free, it is an ideal baking or cooking ingredient for people with gluten intolerance.

The flour's mild yet distinctive taste of pumpkin seeds adds that special something to any dish, for example for breading meat or fish. Pumpkin seed flour can also be used to thicken and to refine smoothies with a nutty taste and further protein. It is also ideal for baking. Especially for pumpkin bread from fresh pumpkin, it is highly recommended to use pumpkin seed flour. You can also mix it with other flours. Moreover, the special flour can be used for thickening sweet dishes, dessert sauces or as supplement for muesli.

With valuable ingredients of unroasted pumpkin seeds

As our pumpkin seed flour is made from unroasted pumpkin seeds, it contains numerous valuable ingredients as well as minerals and micronutrients. For instance, it is rich in iron, that is needed for the production of haemoglobin, the red blood pigment which is responsible for oxygen transport. Therefore, pumpkin seed oil plays an important role in vegan and vegetarian diet. Furthermore, pumpkin seed flour has a beneficial fatty acid composition: It contains around 10 g unsaturated versus 2.5 g saturated fatty acids per 100 g.

With its high content of protein and fibre, pumpkin seed flour is especially popular in low carb cooking. It only contains around 3 g carbohydrates per 100 g (compared to 70 g in wheat flour). Athletes also favour the flour as valuable source of protein over wheat flour - according to the type, the latter only provides around 12 g protein per 100 g.

Usage

For breading fish and meat, for thickening and refining smoothies as well as for baking and desserts. Also delicious as muesli ingredient.

Recipe

Protein bread with pumpkin seeds

Protein bread with pumpkin seeds

Recipe for wheat-free protein bread with pumpkin seeds. Prepared with pumpkin seed flour, chia seeds, rye and spelt flour. Enjoy an oven-fresh homemade bread. zum Rezept

Ratings

display all reviews
from Elektra Gabel at 03.04.2024
Hellgrüne kräftig-satte Farbe, ungeröstet, riecht & schmeckt nicht muffig, geschmacklich würde ich es als intensiv (nicht von der Art des Geschmackes/Geruches her sondern von der Stärke der vorhandenen Aromastoffe) einordnen. Folgend u.a. aus oben genannte Merkmalen/Einordnungen/Eindrücken, macht auf mich den Eindruck... mehr >>
eines frischen & hochwertigen Produktes. Die Körnung würde ich als Mischung von Semmelbröseln und Vollkornmehls beschreiben bzw. dort ungefähr einordnen. Es war mein 1. Kürbiskernmehl, welches nicht geröstet ist. Anfangs fand ich den Geschmack befremdlich, manchmal auch unangenehm, mittlerweile ist es ein Favorit von mir. Es ist sehr vielseitig verwendbar und hat einige einzigartige Produkteigenschaften. Positiv ist der niedrige Salzgehalt (verglichen mit anderen Kürbiskernmehlen) zu nennen, der, wie ich gelesen habe, auch für eine hohe Qualität des Produktes spricht.
from Burkhard Mueller at 15.03.2020
Ich, als LowCarb Veganer, schätze die Öle und Mehle der Ölmühle Solling. Ich kaufe hier Walnuss, Sesam, Kokos, Hanf, Chia/Leinsamen und Kürbiskernmehl. Des Weiteren ordere ich auch Kurkuma und Hagebuttenpulver. Ich bin mit allen sehr zufrieden. Die einzige, kleine Einschränkung, das ist die Verpackung. Für mich, der die... mehr >>
bestellte Ware recht schnell aufbraucht, müsste es nicht unbedingt Metall sein. Papiertüten würden vollkommen ausreichen und sind umweltverträglicher. Der Service ist sehr gut. Freundliche Mitarbeiter.
from Elke Primke at 14.11.2022
Ich backe mein Brot selbst und gebe immer Kürbiskerne dazu. Diesmal habe ich auch einen Teil des Mehls (200 g bei 500 g Dinkelmehl) durch Kürbiskernmehl ersetzt. Das Brot bekommt einen kräftigeren Geschmack, wird aber auch schwerer. Das Brot gefällt uns gut, ich werde das nächste Mal aber nur 100 g Kürbiskernmehl nehmen.... mehr >>
Ich bin gespannt.
from Sanne Jerxsen at 20.08.2020
Habe das Kürbiskernmehl erstmalig bestellt und max. 10 Prozent davon im Brot verarbeitet. Mit Kürbiskernen ist das Brot auch optisch gut geworden, leicht grünlich würde ich die Farbe beschreiben. Da der Anteil vom Kürbiskernmehl im Verhältnis zu den anderen Mehlsorten eher gering ist, hält es sicherlich lang.
from Prof. Dr. Hermann Rauh at 28.04.2021
Das Kürbiskernmehl verleiht Gebäck wie Brot oder englischen Scons eine besondere Geschmacksnote als Teilkomponente z.B. einer Dinkelmehlmischung oder eines Hefeteigs - nicht zuletzt auch eine schöne und ansprechende grünliche Farbnuance, welche ebenso das Auge erfreut!
display all reviews

Specification and ingredients

Pumpkin seed flour

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
1520 kJ / 362 kcal
Fat
8,3 g
    saturates
1,7 g
    monounsaturates
2,9 g
    polyunsaturates
3,7 g
Carbohydrate
2,4 g
    of which Sugars
2,4 g
Roughage
13,0 g
Protein
62,8 g
Salt
<0,01 g


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Pumpkin seed flour, certified organic. May contain traces of almonds, hazelnuts, walnuts and sesame.

Durability

6 - 9 months

Lagerung

Store in a cool and dark place.

Fatty acids diagram

saturated fatty acids
1,7 g
monounsaturated fatty acids
2,9 g
diunsaturated fatty acids (Omega-6)
3,6 g
triple unsaturated fatty acids (Omega-3)
0,1 g
Fettsäurendiagramm

Buy similar Products