Favorites

Cart
Your cart contains the following items:
Total 0,00 € Display Cart Checkout

ORGANIC Coconut flour

partly de-oiled

Coconut flour
EU Bio
DE-ÖKO-039
Non EU agriculture
  • Organic coconut flour gently ground from coconut meat
  • fine and sweet taste
  • still contains approx. 18 g coconut oil per 100 g
  • a valuable source of protein and fiber
  • in light-protected and resealable packaging
  • for baking and as an additive for smoothies and shakes
4,87 of 5 stars
from 764 ratings
add to my favorites
4,95 €*
48253
500 g
9,90 € / 1 kg
*incl. 7 % tax plus shipping
Coconuts and coconut flourCoconut flour has a naturally sweet aroma and taste.

Our organic coconut flour is obtained from the flesh of the ripe coconut. This is gently dried after harvesting, de-oiled by mechanical pressing and then ground.

The advantages of coconut flour compared to wheat flour are manifold. The exotic and typical coconut taste is particularly striking. Coconut flour is rich in protein and fiber and is gluten-free. For this reason, it is also suitable for a variety of low carb recipes.

Coconut flour is rich in fiber

The fiber content of around 35 g per 100 g in coconut flour is remarkably high. The sweet-smelling flour therefore has a high swelling capacity and binds a lot of water. The coconut oil content is reduced to 18 g through the pressing process. The carbohydrate content is 21 g and the protein content is approx. 17 g per 100 g.

Cake and waffle batter can be prepared perfectly with coconut flour. Around a quarter of the cereal flour can be replaced by coconut flour in almost any recipe. Thanks to its sweet taste, less sugar can sometimes be used than specified in the recipe. Our organic coconut flour is also a natural source of potassium. The potassium content (approx. 1750 mg per 100 g) is seven times higher than the sodium content. The minerals account for a total of around 5 g per 100 g of flour.

Coconut flour is suitable for a variety of recipes and is an excellent ingredient in protein shakes. It gives shakes with hemp protein a sweet, exotic taste and a firmer texture.

Waffles, cookies and cakes with coconut flour

Coconut flour gives baked goods such as waffles, cakes and cookies a delicate and typically exotic taste. The gentle coconut note also goes perfectly with pancakes and crêpes. Coconut waffles can be ideally combined with fresh fruit such as mango, raspberries or strawberries.

Coconut flour can replace some of the cereal flour in baking. However, as it does not contain gluten, the firmness of the dough can be supported by a natural thickening agent such as psyllium husk powder, gua gum or locust bean gum.

Usage

Botanical name: Cocos nucifera L.

Origin:
The coconuts for our coconut flour come from Sri Lanka.

Certification
:
The coconuts used for our coconut flour come from Naturland producers from controlled organic cultivation in accordance with BIO VO 834/2007 and VO 1235/2008.

Recipe

Chickpea curry with turmeric

Chickpea curry with turmeric

Quick and easy recipe for curry with chickpeas and turmeric powder. Served with jasmine rice and seasoned with Garam Masala spice oil and coconut flour. zum Rezept
Coconut waffles

Coconut waffles

Recipe for delicious waffles with coconut flour, coconut oil, coconut milk and spelt flour. Quick and easy preparation. Serve with powdered sugar, fresh fruit or whipped cream. zum Rezept
Pancakes with coconut flour

Pancakes with coconut flour

Simple recipe for pancakes with coconut flour and coconut oil. The cane sugar can be replaced with agave syrup. Sprinkle with coconut rasps before serving. zum Rezept

weitere Rezepte

Ratings

display all reviews
from Susanne Mai at 15.12.2022
Ich probierte bereits andere Kokosmehle aus. Schon allein der Geruch und die Farbe unterscheiden sich von anderen, etwas günstigeren Produkten, welche dann leider auch gar nicht schmecken. Sodass ich nicht einmal mehr aus der "Not" heraus diese kaufen möchte und werde. Und ich mag alle Produkte aus Kokos von der Ölmühle... mehr >>
Solling _ Ich weiß, dass die Kokosnüsse fair und tiergerecht geernet wurden und auch entsprechend fair verarbeitet werden. Das ist ÖS neben ein, zwei anderen Herstellern eine große, glänzende Ausnahme, die mir sehr wichtig ist!
from Burkhard Mueller at 02.08.2020
Ich, als LowCarb Bio Veganer, schätze die Produkte der Ölmühle Solling, bei der ich regelmäßig bestelle. Der Service ist freundlich und kompetent. Zügige Bearbeitung der Bestellung, wertige Verpackung und schneller Versand. Das einzige, das ich zu bemängeln habe, für mich, der die Ware recht schnell... mehr >>
aufbraucht, müssten die Mehle, Kurkuma, Hagebuttenpulver nicht unbedingt in Metallverpackungen, Ökologisches Papier würde es auch tun. Eventuell eine Überlegung für die Zukunft.
from Susanne L. Mai at 29.11.2023
Eine sehr feine und wohlschmeckende Alternative für feines Gebäck, Brot und Kuchen... Glutenfrei und daher toll verwendbar und ich kombinierte es gerade für herrliche Brötchen aus Hafermehl, Quinoa, gemahlenen Mandeln, Kürbiskernen und Sonnenblumenkernen... dazu das leckere Kokosöl von Ölmühle Solling, frisch geraspelte... mehr >>
Möhren und Zucchini... so feine Brötchen gibt es bei keinem Bäcker:-)
from Susanne Mai at 21.04.2021
Ein wunderbares Mehl, und endlich ein Kokosmehl in Papier verpackt! Ich nutzte es seit Jahren zum veganen Backen mit anderen glutenfreien Mehlen kombiniert. Auch hier Fünf Sterne für die Tatsache, dass die Kokosnüsse aus Fairem Handel und Anbau von Sri Lanka stammen:--) Absolute Kaufempfehlung!
from Bärbel Renate Moeller at 13.03.2021
Mir sagt die gute Bindungsfähigkeit sehr zu. Momentan probiere ich ein bisschen herum, wo ich es überall einsetzen werde. Bisher nahm ich Flohsamenschalen zum Binden, da wird die Konsistenz so komisch. Das Kokosmehl gibt geschmacklich eine angenehme leichte Süße in meinem Frühstücksquark.
display all reviews

Specification and ingredients

Coconut flour

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
1597 kJ / 392 kcal
Fat
18,6 g
    saturates
17,1 g
    monounsaturates
1,4 g
    polyunsaturates
0,2 g
Carbohydrate
20,5 g
    of which Sugars
18,5 g
Roughage
34,7 g
Protein
16,6 g
Salt
0,1 g

Kalium
1750 mg (87,5% NRV)


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Coconut flour, certified organic. May contain traces of almonds, hazelnuts, walnuts or sesame.

Durability

6 - 9 months

Lagerung

Store in a cool and dark place.

Botanical name: Cocos nucifera L.

Origin:
The coconuts for our coconut flour come from the Philippines.

Certification
:
The coconuts used for our coconut flour come from producers from controlled organic cultivation in accordance with BIO VO 834/2007 and VO 1235/2008.

Buy similar Products