Favorites

Cart
Your cart contains the following items:
Total 0,00 € Display Cart Checkout

ORGANIC Coconut flour

partially de-oiled

Coconut flour
EU Bio
DE-ÖKO-039
Non EU agriculture
  • Organic coconut flour gently ground from coconut flesh
  • fine and sweet taste
  • still contains about 18g of coconut oil per 100g
  • a valuable source of protein and fibre
  • in a light-proof and reclosable packaging
  • great for baking and adding to smoothies and shakes
4,87 of 5 stars
from 781 ratings
add to my favorites
4,95 €*
48253
500 g
9,90 € / 1 kg
*incl. 7 % tax plus shipping
Coconuts and coconut flourCoconut flour has a naturally sweet aroma and taste.

Our organic coconut flour is made from the flesh of the ripe coconut. It is gently dried after harvesting, de-oiled by mechanical pressing and then ground.

The advantages of coconut flour over wheat flour are many. It has an exotic and typical coconut flavour. Coconut flour is rich in protein and fibre and is gluten-free. This makes it suitable for a wide range of low-carb recipes.

Coconut flour is high in fibre

At around 35g per 100g, the fibre content of coconut flour is remarkably high. The sweet-smelling flour therefore has a high swelling capacity and binds a lot of water. The coconut oil content is reduced to 18 g by the pressing process. The carbohydrate content is 21 g and the protein content is about 17 g per 100 g.

Cake and waffle batters can be made with coconut flour. About a quarter of the grain flour can be replaced with coconut flour in almost any recipe. Thanks to its sweet taste, you can sometimes use less sugar than the recipe calls for. Our organic coconut flour is also a natural source of potassium. The potassium content (approx. 1750 mg per 100 g) is seven times higher than the sodium content. Minerals make up around 5g per 100g of flour.

Coconut flour can be used in a variety of recipes and is an excellent ingredient for protein shakes. It gives hemp protein shakes a sweet, exotic flavour and a firmer texture.

Waffles, cookies and cakes made with coconut flour

Coconut flour adds a delicate and typically exotic flavour to baked goods such as waffles, cakes and cookies. The mild coconut flavour is also perfect for pancakes and crêpes. Coconut waffles can be served with fresh fruit such as mango, raspberries or strawberries.

Coconut flour can be used to replace some of the grain flour in baking. However, as it does not contain gluten, a natural thickener such as psyllium husk powder, gua gum or locust bean gum can be used to increase the firmness of the dough.

Usage

Botanical name: Cocos nucifera L.

Origin:
The coconuts for our coconut flour come from Sri Lanka.

Certification
:
The coconuts used for our coconut flour come from Naturland producers from controlled organic cultivation in accordance with BIO VO 834/2007 and VO 1235/2008.

Recipe

Chickpea curry with turmeric

Chickpea curry with turmeric

Quick and easy recipe for curry with chickpeas and turmeric powder. Served with jasmine rice and seasoned with Garam Masala spice oil and coconut flour. zum Rezept
Coconut waffles

Coconut waffles

Recipe for delicious waffles with coconut flour, coconut oil, coconut milk and spelt flour. Quick and easy preparation. Serve with powdered sugar, fresh fruit or whipped cream. zum Rezept
Pancakes with coconut flour

Pancakes with coconut flour

Simple recipe for pancakes with coconut flour and coconut oil. The cane sugar can be replaced with agave syrup. Sprinkle with coconut rasps before serving. zum Rezept

weitere Rezepte

Ratings

display all reviews
from Susanne Mai at 15.12.2022
Ich probierte bereits andere Kokosmehle aus. Schon allein der Geruch und die Farbe unterscheiden sich von anderen, etwas günstigeren Produkten, welche dann leider auch gar nicht schmecken. Sodass ich nicht einmal mehr aus der "Not" heraus diese kaufen möchte und werde. Und ich mag alle Produkte aus Kokos von der Ölmühle... mehr >>
Solling _ Ich weiß, dass die Kokosnüsse fair und tiergerecht geernet wurden und auch entsprechend fair verarbeitet werden. Das ist ÖS neben ein, zwei anderen Herstellern eine große, glänzende Ausnahme, die mir sehr wichtig ist!
from Burkhard Mueller at 02.08.2020
Ich, als LowCarb Bio Veganer, schätze die Produkte der Ölmühle Solling, bei der ich regelmäßig bestelle. Der Service ist freundlich und kompetent. Zügige Bearbeitung der Bestellung, wertige Verpackung und schneller Versand. Das einzige, das ich zu bemängeln habe, für mich, der die Ware recht schnell... mehr >>
aufbraucht, müssten die Mehle, Kurkuma, Hagebuttenpulver nicht unbedingt in Metallverpackungen, Ökologisches Papier würde es auch tun. Eventuell eine Überlegung für die Zukunft.
from Susanne L. Mai at 29.11.2023
Eine sehr feine und wohlschmeckende Alternative für feines Gebäck, Brot und Kuchen... Glutenfrei und daher toll verwendbar und ich kombinierte es gerade für herrliche Brötchen aus Hafermehl, Quinoa, gemahlenen Mandeln, Kürbiskernen und Sonnenblumenkernen... dazu das leckere Kokosöl von Ölmühle Solling, frisch geraspelte... mehr >>
Möhren und Zucchini... so feine Brötchen gibt es bei keinem Bäcker:-)
from Carola Wedell at 20.08.2024
Gibt meinen gedünsteten Gemüse-Frühstücks-Breis eine sämig-liebliche Note. Ich halte es wie die Cinesen, esse morgens nur noch warm, frisch zubereitet. Da ich Nüsse nicht mehr vertrage: einfach super. Und es gibt kein Schlecht-Werden, wie bei geöffneten Kokosnuß-Konserven. Wegen der Müllvermeidung auch viel besser.
from Marika Hanhörster at 27.08.2024
Kokosmehl kommt bei mir in allen Backwaren (Brot, Brötchen, süße Brezel) mit hellem Mehl. Ich setze 12 Stunden vorher einen Quellteig mit Wasser, Kokosmehl und ca. der Hälfte des insgesamt verwendeten Mehls an. Die Backwaren werden saftig und halten lange frisch, da das Kokosmehl viel Flüssigkeit speichern kann.
display all reviews

Specification and ingredients

Coconut flour

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
1597 kJ / 392 kcal
Fat
18,6 g
    saturates
17,1 g
    monounsaturates
1,4 g
    polyunsaturates
0,2 g
Carbohydrate
20,5 g
    of which Sugars
18,5 g
Roughage
34,7 g
Protein
16,6 g
Salt
0,1 g

Kalium
1750 mg (87,5% NRV)


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Coconut flour, certified organic. May contain traces of almonds, hazelnuts, walnuts or sesame.

Durability

6 - 9 months

Lagerung

Store in a cool and dark place.

Botanical name: Cocos nucifera L.

Origin:
The coconuts for our coconut flour come from the Philippines.

Certification
:
The coconuts used for our coconut flour come from producers from controlled organic cultivation in accordance with BIO VO 834/2007 and VO 1235/2008.

Buy similar Products