Favorites

Cart
Your cart contains the following items:
Total 0,00 € Display Cart Checkout

ORGANIC Coconut rasps

Coconut rasps
EU Bio
DE-ÖKO-039
Non EU agriculture
  • made from freshly harvested coconuts
  • intense coconut taste and scent
  • vegan, gluten-free and lactose-free
  • for refining muesli, desserts and baked goods
  • also suitable for breading
4,92 of 5 stars
from 735 ratings
add to my favorites
6,90 €*
48256
300 g
23,00 € / 1 kg
*incl. 7 % tax plus shipping

Our organic coconut rasps are made from freshly harvested coconuts which are finely rasped and then gently dried. This preserves the authentic coconut aroma and taste. The coconut oil (VCO) in the coconut rasps is rich in saturated fatty acids. Coconut rasps are naturally free from gluten, lactose and cholesterol. Our product is neither sulphurated, nor bleached and is free from preservatives.

Versatile uses of coconut rasps

Coconut rasps are suitable for versatile uses in the kitchen. They can be used to refine muesli, as topping for cakes and pastries and for baking, e.g. for coconut macaroons. Coconut rasps are a perfect ingredient for Asian cuisine and add that certain something to curries. Gently toast the rasps in a pan so that they are slightly crispy. They are also ideal for breading chicken nuggets, for homemade pancakes or pralines, for baked bananas, fruit salads or even for raw food. Coconut rasps are a culinary all-rounder and add a pleasant crispiness to any dish. If you like, you can even use them to prepare homemade coconut milk.

Suitable for low-carb diet

Coconut rasps are also suitable for a low-carb diet because they only contain small amounts of carbohydrates. Our product is exceptionally fresh and has an authentic taste of coconuts. Naturally, our coconut rasps come from sustainable organic farming only and are produced in fair working conditions.

Furthermore, coconut rasps are a natural source of potassium. Their content of potassium (around 912 mg per 100 g) is seven times higher than their content of natrium. Potassium is an electrolyte that is needed for the functioning of all cells.

To preserve a fresh and aromatic product for a longer period of time, keep the coconut rasps in a cool, dry place.

Recipe

Coconut macaroons

Coconut macaroons

Quick and easy recipe for tasty coconut macaroons with coconut rasps and powdered sugar. Coat with dark chocolate if desired. zum Rezept
Pancakes with coconut flour

Pancakes with coconut flour

Simple recipe for pancakes with coconut flour and coconut oil. The cane sugar can be replaced with agave syrup. Sprinkle with coconut rasps before serving. zum Rezept
Coconut cake with raspberries

Coconut cake with raspberries

Tasty cake recipe without wheat flour and industrial sugar. With coconut rasps, raspberries, dates and coconut flower sugar. zum Rezept

weitere Rezepte

Ratings

display all reviews
from Marian Weber at 29.03.2020
Leider könnten die Kokosraspeln für manch andere Anwendung eher größer sein. Auch zum mal so Naschen eher ungeeignet von der Größe her. Diese Raspeln sind sicher gut fürs Backen. Für kalte Gerichte wären mir eine andere Form lieber, welche ich von anderen Produkten kenne. Geschmacklich macht die Größe natürlich auch... mehr >>
was aus.. die Farbe geht in ein leichtes weiß-braun. Frische Kokosnüsse sind eigenlich komplett weiß. Die Kokosrapseln, welche ich noch kenne sind komplett weiß. Einen Abzug für Form und Größe und ein Abzug für den leicht braunen Touch in der Farbe.
from Birgit Cornelia Braun at 26.02.2024
Die Kokosraspel waren sehr trocken und schmeckten muffig / ungenießbar und haben uns das Müsli geschmacklich so richtig versaut, so dass ich sie reklamiert habe. Per erhaltenem Rücksendelabel retournierte ich sie - wie von Fr. Wagner (Kundendienst) gewünscht… Nach nunmehr ! VIER Wochen ! habe ich noch immer weder eine... mehr >>
Rückmeldung, Erstattung noch eine frische Ersatzlieferung erhalten. Ohne Worte… Zukünftig werde ich meinen Bedarf anderweitig decken.
from Karin Mai at 19.05.2023
Der Geschmack dieser naturbelassenen Kokosraspel ist einfach super lecker und ich bestelle sie immer wieder gerne. Im Rezeptteil hatte ich den Kokoskuchen mit Himbeeren entdeckt und ausprobiert (weil er ohne Weizenmehl gebacken wird). Dieser Kuchen ist bei uns nun der Hit, meine Familie war total begeistert und der Bedarf an... mehr >>
Kokosraspel wird sich jetzt wohl noch steigern. Danke für das tolle Rezept!
from Jutta Römermann at 15.01.2021
Super lecker im Müsli und über Gerichte oder zum Kochen, da naturbelassen und nicht entölt. Ich probier auch damit Kokosmilch zu machen, ähnlich Nussmilch, kann ich besser lagern. Der erste Versuch war noch nicht ganz so befriedigend, ich probiere weiter. Erst einweichen, dann erst die Milch draus machen. mal schaun.
from Regine Böhling at 05.06.2022
Ich habe die Kokosraspel zum ersten Mal bestellt, weil so viele gute Bewertungen vorhanden sind. Was mir neben dem guten Geschmack und Geruch wirklich freut, ist dass sie nicht in einer Plastiktüte kommen und dass die papiertüte verschließbar ist!
display all reviews

Specification and ingredients

Coconut rasps

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
2906 kJ / 705 kcal
Fat
68,9 g
    saturates
64,4 g
    monounsaturates
3,5 g
Carbohydrate
8 g
    of which Sugars
7,4 g
Roughage
11,8 g
Protein
7,4 g
Salt
0,1 g

Kalium
912 mg (45 % NRV)


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Coconut rasps, certified organic. May contain traces of hazelnuts, almonds, sesame or walnuts.

Lagerung

Store in a cool and dark place.

Fatty acids diagram

saturated fatty acids
64,4 g
monounsaturated fatty acids
3,5 g
diunsaturated fatty acids (Omega-6)
1 g
triple unsaturated fatty acids (Omega-3)
0 g
Fettsäurendiagramm

Buy similar Products