Favorites

Cart
Your cart contains the following items:
Total 0,00 € Display Cart Checkout

Coconut rasps

Coconut rasps
EU Bio
DE-ÖKO-039
Non EU agriculture
  • made from freshly harvested coconuts
  • intense coconut taste and scent
  • vegan, gluten-free and lactose-free
  • for refining muesli, desserts and baked goods
  • also suitable for breading
4,88 of 5 stars
from 262 ratings
add to my favorites
4,95 €
incl. 7 % tax plus shipping
48256
300 g
16,50 € / 1 kg
+

Our organic coconut rasps are made from freshly harvested coconuts which are finely rasped and then gently dried. This preserves the authentic coconut aroma and taste. The coconut oil (VCO) in the coconut rasps is rich in saturated fatty acids. Coconut rasps are naturally free from gluten, lactose and cholesterol. Our product is neither sulphurated, nor bleached and is free from preservatives.

Versatile uses of coconut rasps

Coconut rasps are suitable for versatile uses in the kitchen. They can be used to refine muesli, as topping for cakes and pastries and for baking, e.g. for coconut macaroons. Coconut rasps are a perfect ingredient for Asian cuisine and add that certain something to curries. Gently toast the rasps in a pan so that they are slightly crispy. They are also ideal for breading chicken nuggets, for homemade pancakes or pralines, for baked bananas, fruit salads or even for raw food. Coconut rasps are a culinary all-rounder and add a pleasant crispiness to any dish. If you like, you can even use them to prepare homemade coconut milk.

Suitable for low-carb diet

Coconut rasps are also suitable for a low-carb diet because they only contain small amounts of carbohydrates. Our product is exceptionally fresh and has an authentic taste of coconuts. Naturally, our coconut rasps come from sustainable organic farming only and are produced in fair working conditions.

Furthermore, coconut rasps are a natural source of potassium. Their content of potassium (around 912 mg per 100 g) is seven times higher than their content of natrium. Potassium is an electrolyte that is needed for the functioning of all cells.

To preserve a fresh and aromatic product for a longer period of time, keep the coconut rasps in a cool, dry place.

Ratings

display all reviews
from Marian Weber at 29.03.2020
Leider könnten die Kokosraspeln für manch andere Anwendung eher größer sein. Auch zum mal so Naschen eher ungeeignet von der Größe her. Diese Raspeln sind sicher gut fürs Backen. Für kalte Gerichte wären mir eine andere Form lieber, welche ich von anderen Produkten kenne. Geschmacklich macht die Größe natürlich auch... mehr >>
was aus.. die Farbe geht in ein leichtes weiß-braun. Frische Kokosnüsse sind eigenlich komplett weiß. Die Kokosrapseln, welche ich noch kenne sind komplett weiß. Einen Abzug für Form und Größe und ein Abzug für den leicht braunen Touch in der Farbe.
from Kerstin Horstmann at 25.08.2018
Sehr leckere Kokosraspeln, viel frischer als ich sie von früher kenne, als wir sie oft zum Backen kauften. Diese hier kann man auch einfach pur essen. Sie sind auch eine tolle Zutat fürs Müsli, in Backwaren, Nachspeisen, oder einfach ein Löffelchen zwischendurch... die 300 Gramm sind bei uns bis zur nächsten Bestellung... mehr >>
garantiert wieder aufgebraucht. Preis-Leistung passt, das Aroma ist wirklich klasse. Den Beutel finde ich auch praktisch.
from Christiane Eggert at 09.05.2017
schmeckt wie in meiner Kindheit und es gibt nicht mehr viel von dem ich das sagen kann. Makronenrezept: 3-4 Eiweiß, 200g normaler Zucker, 300g Kokosraspeln etwas Salz Eiweiß, Zucker und Salz solange schlagen bis sich der Zucker weitgehend aufgelöst hat, Raspeln unterheben und in kleinen Häufchen auf einem beschichteten... mehr >>
Backblech bei ~130°C Umluft für ca. 45 Min. mehr trocknen als backen: das knuspert!
from Kerstin Horstmann at 18.05.2018
Lecker! Schmeckt beinahe wie frisch geraspelt, kein Vergleich zu den Kokosraspeln, die ich früher als Backzutat verwendet habe. Man kann sie sogar pur essen. Lecker im Müsli oder Quark und natürlich in Backwaren. Kaufe ich auf jeden Fall nach.
from Karin Weltzien at 07.12.2019
Kokosraspel gibt es in allen Geschäften. Ich kaufe es hier, da es nicht geschwefelt oder gebleicht ist. So bin ich hier auf der sicheren Seite, was die Belastungen betrifft. Nehme es ins Müsli oder zum Backen!
display all reviews

Specification and ingredients

Coconut rasps

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
2906 kJ / 705 kcal
Fat
68,9 g
    saturates
64,4 g
    monounsaturates
3,5 g
Carbohydrate
8 g
    of which Sugars
7,4 g
Roughage
11,8 g
Protein
7,4 g
Salt
0,1 g

Kalium
912 mg (45 % NRV)


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Coconut rasps, certified organic. May contain traces of hazelnuts, almonds, sesame or walnuts.

Storage advice

Keep cool and dark, use quickly after opening.

Fatty acids diagram

saturated fatty acids
64,4 g
monounsaturated fatty acids
3,5 g
diunsaturated fatty acids (Omega-6)
1 g
triple unsaturated fatty acids (Omega-3)
0 g
Fettsäurendiagramm

Buy similar Products

Wir nutzen Cookies, um Ihnen eine bestmögliche Funktionalität bieten zu können. Mehr Infos Ok, verstanden