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ORGANIC Coconut flower sugar

Coconut flower sugar
EU Bio
DE-ÖKO-039
Non EU agriculture
  • made from the sap of coconut flowers
  • aromatic taste of caramel
  • for sweetening coffee, tea, desserts and pastries
  • suitable for diabetics
  • vegan, lactose-free and gluten-free
4,85 of 5 stars
from 703 ratings
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Coconut flower sugar 170 g
170 g 4,50 €
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350 g 7,50 €
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Kokosblütenzucker auf dem Löffel

Our coconut flower sugar is produced from the sap of the coconut flower. When you cut into the flower of the coconut palm, a sugary sap leaks out. Carefully boiled down and cooled, it crystalises to brown sugar with a strong caramel aroma. However, it does not taste of coconut. Naturally, our coconut flower sugar originates from sustainable, organic cultivation.

Suitable for diabetics

The human body processes coconut flower sugar slower than other high-glycemic sweeteners (e.g. cane sugar) and leads to a slower energy release. As a result, you are saturated for a longer time and the blood sugar level remains relatively stable. This makes coconut flower sugar a good alternative for diabetics. Nonetheless, coconut flower sugar should be dosed moderately like conventional sugar.

Versatile alternative for industrial sugar

Coconut flower sugar is suitable for many different uses: It sweetens mueslis, coffee or tea or can be used for preparing desserts and dessert sauces. Also ideal for curd, homemade yogurt, baking or as substitute for industrial sugar in cooking. Coconut flower sugar is not only sweet, it also adds a tasty caramel aroma to every dish. This makes it perfect for smoothies, homemade iced tea or lemonades. In fruit salads, it highlights the fine taste of the fruits and it also enhances salad dressings.

Beneficial for the body and the environment

Another advantage of coconut flower sugar: Compared to industrial sugar, it is rich in minerals and vitamins - especially B-vitamins that the human organism needs for the production of coenzymes. Apart from that, coconut flower production is very sustainable. Coconut palms constantly produce sap, the raw material for coconut sugar. It can only be extracted manually, which makes it particularly precious. At Ölmühle Solling, we make sure that our supplier plantations provide fair working conditions on site and maintain organic farming.

Recipe

Yellow curry with chicken

Yellow curry with chicken

Delicious yellow curry with chicken, potatoes and bell pepper. Refined with ginger lemongrass spice oil and coconut flower sugar. Topped off with fresh Thai basil. zum Rezept
Massaman curry with beef

Massaman curry with beef

Tasty Massaman curry with beef, potatoes and bell pepper. Refined with our ginger lemongrass spice oil and coconut flower sugar. Served with fresh coriander and peanuts. zum Rezept
Turmeric cookies

Turmeric cookies

Delicious cookies with turmeric powder, spelt flour and oats. Refined with sesame and pumpkin seeds. With raisins for natural sweeteness. zum Rezept

weitere Rezepte

Ratings

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from Jürgen Götz at 14.12.2022
Der beste Kokoszucker für meinen Cafe , Pudding. Meine Mutter hat letztens mit diesen Kokoszucker Plätzchen , Stollen und einen Gewürzkuchen gebacken...Grandios der Geschmack in den Backwaren... Seit ich diesen Kokoszucker anstatt des braunen Zuckers benutze sind auch meine Spasmen (Krämpfe) besser geworden..... mehr >>
. Beobachtungszeit 9-11 Monate anscheinend reagieren Körper auf gewisse Bestandteile der Hersteller im negativen wie positiven Sinne... Ich verwende nur Produkte aus der Ölmühle weil hier das Gefühl habe das hier mit wenig Zusatzstoffen gearbeitet wird...was mir guttut.
from Ingeborg Loepelmann at 25.08.2023
Der Kokosblütenzucker ist bei mir in Küche nicht wegzudenken... Tolles Aroma nicht nur für Tee oder Kaffe, sondern auch für Marmelade und Kuchen immer ein guter Zuckerersatz. Zum Beispiel bei einer Zuckermenge von 250 g nehme ich 150 g Zucker und 100 g Kokosblütenzucker. Ich würde diesen Zucker empfehlen. ;))
from Martina Froemmel-Dzierzan at 05.05.2020
Nicht schlecht, aber für meinen Geschmack zu sehr nach Karamell schmeckend. Es könnte mehr Kokosgeschmack haben. Der starke Karamellgeschmack war jedoch schon in der Beschreibung angegeben. Dadurch wurde eine Süßspeise von mir eher ein Karamellgeschmack und hat alles andere übertüncht.
from Monika Bode at 08.09.2020
Hatte bei einer meiner ersten Bestellungen ein kleines Glas bestellt, das schnell verbraucht war. Deshalb bei einer der nächsten Bestellungen ein großes Glas gekauft. Der Kokosblütenzucker hat mich überzeugt. Kenne auch andere, die habe ich kein zweites Mal gekauft.
from Barbara Meyer at 03.04.2022
Ich nehme aus gesundheitlichen Gründen nur noch diesen Zucker, da er im Gegensatz zu anderem Zucker keine Schwankungen des Blutzuckerspiegels verursacht. Der Geschmack ist hervorragend und er eignet sich prima zum Backen oder zum Süßen von Getränken und Nachspeisen.
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Specification and ingredients

Coconut flower sugar

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
1625 kJ / 383 kcal
Fat
0,8 g
    saturates
0,6 g
Carbohydrate
93 g
    of which Sugars
83 g
Protein
1,2 g
Salt
0,37 g


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Coconutflower sugar, certified organic

Lagerung

Store in a cool and dark place.

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