Favorites

Cart
Your cart contains the following items:
Total 0,00 € Display Cart Checkout

Coconut flower sugar

Coconut flower sugar
EU Bio
DE-ÖKO-039
Non EU agriculture
  • made from the sap of coconut flowers
  • aromatic taste of caramel
  • for sweetening coffee, tea, desserts and pastries
  • suitable for diabetics
  • vegan, lactose-free and gluten-free
4,85 of 5 stars
from 354 ratings
add to my favorites
170 g 3,90 €
350 g 6,90 €
3,90 €
incl. 7 % tax plus shipping
58521
170 g
2,29 € / 100 g
+
6,90 €
incl. 7 % tax plus shipping
58531
350 g
19,71 € / 1 kg
+
Kokosblütenzucker auf dem Löffel

Our coconut flower sugar is produced from the sap of the coconut flower. When you cut into the flower of the coconut palm, a sugary sap leaks out. Carefully boiled down and cooled, it crystalises to brown sugar with a strong caramel aroma. However, it does not taste of coconut. Naturally, our coconut flower sugar originates from sustainable, organic cultivation.

Suitable for diabetics

The human body processes coconut flower sugar slower than other high-glycemic sweeteners (e.g. cane sugar) and leads to a slower energy release. As a result, you are saturated for a longer time and the blood sugar level remains relatively stable. This makes coconut flower sugar a good alternative for diabetics. Nonetheless, coconut flower sugar should be dosed moderately like conventional sugar.

Versatile alternative for industrial sugar

Coconut flower sugar is suitable for many different uses: It sweetens mueslis, coffee or tea or can be used for preparing desserts and dessert sauces. Also ideal for curd, homemade yogurt, baking or as substitute for industrial sugar in cooking. Coconut flower sugar is not only sweet, it also adds a tasty caramel aroma to every dish. This makes it perfect for smoothies, homemade iced tea or lemonades. In fruit salads, it highlights the fine taste of the fruits and it also enhances salad dressings.

Beneficial for the body and the environment

Another advantage of coconut flower sugar: Compared to industrial sugar, it is rich in minerals and vitamins - especially B-vitamins that the human organism needs for the production of coenzymes. Apart from that, coconut flower production is very sustainable. Coconut palms constantly produce sap, the raw material for coconut sugar. It can only be extracted manually, which makes it particularly precious. At Ölmühle Solling, we make sure that our supplier plantations provide fair working conditions on site and maintain organic farming.

Ratings

display all reviews
from Sonja Ritter at 21.02.2018
Die Bestellung ist immer schnell bei mir und sicher verpackt. Mir gefällt es gut, dass das Produkt gut wieder zu verschließen ist und nicht in Plastik lagert. Mir schmeckt der Kokosblütenzucker hervorragend, dazu ist es ein gutes Gefühl auch noch Nährstoffe neben der Süße genossen zu haben. im Vergleich des selben... mehr >>
Produktes von einem anderen Hersteller ist dieser Kokosblütenzucker von einer dunkleren Farbe und hat ein kräftiges, malziges Aroma. Die Körnung ist locker und kräftig. Ich bin zufrieden und bestelle es demnächst auch gerne wieder.
from Karin Weltzien at 14.12.2019
Bisher hatte ich ihn das 1. Mal in der Bestellung und wollte es für die Weihnachtsbäckerei. Es hat einen schönen karamellartigen Geschmack und das Gebäck ist mir gut gelungen. Mein Sohn nimmt es jetzt auch in einem naturbelassenem Müsli ohne Früchte und Zucker. Auch er ist mit dem Geschmack und der leichten süße sehr... mehr >>
zufrieden.
from Beate Höfle at 09.06.2017
Diese Produkt war für uns neu. Es hat uns überzeugt wegen seines niedrigen glykämischen Index, der im Sinn von Frau Dr. Budwig zur Minderung des Krebsrisikos beiträgt, und seines angenehmen Geschmacks, der dem Quark-Leinöl- Frühstück eine besondere Note erteilt. Ich werde dieses Produkt wieder bestellen und... mehr >>
weiterempfehlen.
from Franz Gerlach at 06.04.2018
Schmeckt karamellig, ist nicht ganz so süß wie Haushaltszucker, für ein Zuckerprodukt hat er reichlich Mineralstoffe. An Zucker soll man ja eh sparen, also nehme ich beim Backen weniger Zucker, als im Rezept steht. Erst dachte ich, ob das wohl dann auch noch schmeckt - aber ich bin zufrieden. Ich bin noch in der Probierphase.
from Ilona Wegner at 02.11.2018
Top Produkt , da ich seit Jahren nur noch Kokosblütenzucker verwende habe ich schon viele ausprobiert. Es gibt sehr große Unterschiede. Man sollte wenn man Qualität möchte lieber etwas mehr bezahlen. Ich kann diesen Zucker nur empfehlen er ist sehr gut .
display all reviews

Specification and ingredients

Coconut flower sugar

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
1625 kJ / 383 kcal
Fat
0,8 g
    saturates
0,6 g
Carbohydrate
93 g
    of which Sugars
83 g
Protein
1,2 g
Salt
0,37 g


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Coconutflower sugar, certified organic

Buy similar Products

Wir nutzen Cookies, um Ihnen eine bestmögliche Funktionalität bieten zu können. Mehr Infos Ok, verstanden