Your cart contains the following items:
Total 0,00 € Display Cart Checkout
←back
EU Bio
DE-ÖKO-039
Non EU agriculture

Coconut rasps

4,87 off 5 stars
from 132 ratings
Freshly harvested coconuts are finely rasped and then gently dried. This way, the authentic coconut aroma as well as the natural vitamins and minerals are maintained.
Coconut rasps Coconut rasps
Quantity Modelnumber Content   Price in €  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
48256 300 g pouch
1,65 € pro 100 g
  4,95
incl. 7% tax plus shipping


  • Things to know
  • Specifications
  • Usage
  • Ratings (132)


Freshly harvested coconuts are finely rasped and then gently dried. This way, the authentic coconut aroma as well as the natural vitamins and minerals are maintained. The coconut oil (VCO) in the coconut rasps is rich in saturated fatty acids. Coconut rasps are naturally free from gluten, lactose and cholesterol, are neither sulphurated, nor bleached, nor do they contain preservatives. Can be used as ingredient for muesli, sweet desserts, pastries, raw vegetables, vegan and low-carb diet. From controlled organic cultivation. Store tightly closed in a dry and cool place.

Coconut rasps

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
2906 kJ / 705 kcal
Fat
68,9 g
    saturates
64,4 g
    monounsaturates
3,5 g
Carbohydrate
8 g
    of which Sugars
7,4 g
Roughage
11,8 g
Protein
7,4 g
Salt
0,1 g

Kalium
912 mg (45 % NRV)


Please enjoy our oils as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Coconut rasps, certified organic. May contain traces of hazelnuts, almonds, sesame or walnuts.

Storage advice

Keep cool and dark, use quickly after opening.

Fatty acids diagram

saturated fatty acids
64,4 g
monounsaturated fatty acids
3,5 g
diunsaturated fatty acids (Omega-6)
1 g
triple unsaturated fatty acids (Omega-3)
0 g
Fettsäurendiagramm
Can be used as ingredient for muesli, sweet desserts, pastries, raw vegetables, vegan and low-carb diet. From controlled organic cultivation.

Top customer reviews

 (122)
 (7)
 (1)
 (0)
 (2)
display all reviews
  - from Alexandra Maigler at 24.10.2016 for Coconut rasps
Geschmacklich sehr gut. Letztendlich sind mir die Raspel zu fein. Ich würde gerne Flakes kaufen. Bisher noch nicht im Shop erhältlich.
  - from Gerald Graser at 08.02.2018 for Coconut rasps
Viiel besser als die Ware im Supermarkt. Super für die Weihnachtsbäckerei.
  - from Beate Müller at 30.01.2017 for Coconut rasps
Lecker zum Backen oder für Desserts. Aber auch beim Kochen zu verwenden.
  - from Gerald Graser at 29.08.2018 for Coconut rasps
Gern ins Müsli oder in Desserts.
  - from Swetlana Derksen at 09.06.2017 for Coconut rasps
Sehr guter Geschmack.
  - from Petra Harms at 12.11.2017 for Coconut rasps
Sehr geschmackvoll
  - from Angelika Meyer at 08.11.2017 for Coconut rasps
Bin gut zufrieden!
display all reviews
Woraus bestehen Kokosraspeln?

Kokosraspeln enthalten 70 % Kokosfett, 8,4 % Eiweiß, 4,6 % Ballaststoffe, 13,9 % Kohlenhydrate und etwa 1,5 % mineralische Salze (Kalium, Natrium, Magnesium u. a.) sowie 1,6 % Wasser.


Wie werden Kokosraspeln getrocknet?

Für ein schnelles und effektives Trocknen muss das Kokosnussfleisch fein geraspelt werden. Auf einem Bandtrockner werden die Kokosraspeln von einem heißen Luftstrom bei ca. 80 °C getrocknet. Der Trocknungsvorgang dauert etwa 15 bis 20 Minuten. Die dafür benötigte heiße Luft wird durch die Verbrennung der harten Kokosnussschalen erzeugt, die durch das Öffnen der Kokosnuss anfallen. So liefert die Kokosnuss selbst auch gleich die Energie, die zum Trocknen benötigt wird. Zum Schutz vor Rauchgasen wird nicht die direkte Verbrennungsluft genutzt, sondern ein Wärmetauscher zur Erhitzung der Trocknungsluft eingesetzt.


Wie lange braucht eine Kokosnuss, bis sie geerntet werden kann?

Von der Blüte bis zur Vollreife benötigt eine junge Kokosnuss etwa ein Jahr. Von der Ernte bis zur Verarbeitung der reifen, erntefrischen Kokosnuss zu Kokosöl dauert es nur wenige Tage. Auf den Plantagen werden die Kokosnüsse von den Palmen geholt, gesammelt und zur Ölmühle gebracht und für die weitere Verarbeitung vorbereitet.


Ihre Frage ist nicht dabei?
Gerne beanworten wir Ihre Frage per Mail unter info@oelmuehle-solling.de.

Buy similar Products

Wir nutzen Cookies, um Ihnen eine bestmögliche Funktionalität bieten zu können. Mehr Infos Ok, verstanden