Your cart contains the following items:
Total 0,00 € Display Cart Checkout
←back
EU Bio
DE-ÖKO-039
EU agriculture

White wine vinegar

4,77 off 5 stars
from 143 ratings
A traditional vinegar with the mild, natural aroma of a choice white wine. An all-rounder in the kitchen – ideal for all dishes which require a subtle splash of “sourness”.
White wine vinegar White wine vinegar White wine vinegar
This article will be available shortly

Receive a mail when this product is available again.

We can offer you the following product as an alternative:
Condimento bianco Condimento bianco
Produced using traditional methods. The fresh must of Riesling grapes is fermented in two steps to white wine and then to vinegar.
Dill Vinegar Dill Vinegar
Freshly harvested dill blossom from native Bioland cultivation gives this light white wine vinegar its typical, spicy flavour. Ideal for yoghurt and herb dressings, for marinating fish and vegetables.


  • Things to know
  • Specifications
  • Usage
  • Ratings (143)


A traditional vinegar with the mild, natural aroma of a choice white wine. This sugar-free wine vinegar is produced from a grape juice cuvee of various white wine grapes which are light in colour. In the first step the grape juice is fermented to white wine and in the second step acetobacter ferment the wine to an acidity of 6 %. The vinegar is neither filtered nor pasteurised (heated). An all-rounder in the kitchen – ideal for all dishes which require a subtle splash of “sourness”.
 
A culinary classic for dressings, dips, marinades and wherever a mild acidic flavour is preferred.

White wine vinegar

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
81 kJ / 19 kcal
Fat
0 g
    saturates
0 g
Carbohydrate
0 g
    of which Sugars
0 g
Roughage
0 g
Protein
0 g
Salt
0,01 g

Acid content
6 %


Please enjoy our oils as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

White wine vinegar, certified organic

Storage advice

May contain traces of sulfur dioxide and sulfites.

Durability

unlimited

Fatty acids diagram

saturated fatty acids
0 g
A culinary classic for dressings, dips, marinades and wherever a mild acidic flavour is preferred.

Top customer reviews

 (115)
 (23)
 (5)
 (0)
 (0)
display all reviews
  - from Esther Reichardt at 27.06.2015 for White wine vinegar
Auch diesen Essig habe ich neu bestellt. Es gehört für mich zum Standartsortiment. Für Salate muss ich ihn jedoch sparsam verwenden, da auch dieser recht sauer ist. Das liegt aber eher an meiner Vorliebe zu den süßeren Essigen.
  - from Gerald Graser at 03.11.2016 for White wine vinegar
Ich ergänze mit Weißweinessig mit Essigsortiment und bin absolut zufrieden. Ganz ehrlich, wenn man einmal bestellt hat dann merkt man rasch den Unterschied zu den Sorten, die man im Handel bekommt.
  - from Beate Ebbing at 04.05.2015 for White wine vinegar
Ein sehr aromatischer Weissweinessig, den ich für meine Salatdressings verwende. Der bislang einzige Weissweinessig, den eine Freundin mit einem extrem empfindlichen Magen ohne Probleme verträgt.
  - from Martina Mörsdorf at 02.10.2017 for White wine vinegar
Nutze den Essig schon länger, gehört für mich zur Grundausstattung in der Küche. Sehr gutes Preis/Leistungsverhältnis. Geschmacklich top und dann noch Bioqualität. Meine erste Wahl.
  - from Herlinde Schulz at 04.07.2015 for White wine vinegar
Feine Säure und eben nicht pasteurisiert. Außerdem gefällt mir die Aufmachung der Flasche (Etikett) sehr gut. Das gilt auch für Ihre anderen Produkte.
  - from Natalie Burghaus at 12.04.2015 for White wine vinegar
Habe das Essig zum ersten mal bestellt und die Flasche noch nicht geöffnet. Freue mich aber schon und bin mir sicher dass das Produkt mir gefällt.
  - from Birgit Höppel at 12.03.2018 for White wine vinegar
Die kleine Größe finde ich gut. So kann ich immer wieder mal einen anderen Essig ausprobieren. Außerdem passt er super so in mein Küchenregal
  - from Frank Becker at 04.05.2015 for White wine vinegar
Bei uns kommt immer ein Schuss Weißweinessig an den Salat. Bei unserer Kundschaft sehr beliebt, weil man ihn zu allen Salaten verwenden kann.
  - from Uwe Tack at 26.02.2017 for White wine vinegar
Vorzüglicher Weißweinessig, den ich ich nur großzügig dosiere, denn sein Aroma ist markant. Lecker!
  - from Lutz Schulzendorf at 25.06.2016 for White wine vinegar
Von besonders guter Qualität. Geschmack, Bekömmlichkeit - alle verfügbaren Sterne für das Produkt!
display all reviews
Wie lange ist Essig haltbar?

Unser Essig ist unbegrenzt haltbar und wird mit zunehmendem Alter gehalt- und wertvoller.


Ist Essig vegan?

Trotz Einsatz von Hefen und Essigsäurebakterien bei der Herstellung bleibt der Essig vegan. Biologisch gesehen gibt es fünf Arten von Lebewesen: Pflanzen, Tiere, Pilze, Einzeller mit Zellkern (Eukaryoten) und Einzeller ohne Zellkern (Prokaryoten). Essigsäurebakterien gehören zu den Eukaryoten. Die Hefe gehört zu der Gattung der Pilze. Beide sind keine Tiere und daher vegan. Wir verwenden keine Gelatine zum Schönen der Essige.


Ihre Frage ist nicht dabei?
Gerne beanworten wir Ihre Frage per Mail unter info@oelmuehle-solling.de.

Buy similar Products

Wir nutzen Cookies, um Ihnen eine bestmögliche Funktionalität bieten zu können. Mehr Infos Ok, verstanden