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ORGANIC Smoked paprika spice oil

Smoked paprika spice oil
Naturland Zertfiziert EU Bio
DE-ÖKO-039
EU- / non EU agriculture
  • aromatic savoury smoke aroma
  • from 100 % organic cultivation
  • free from colours and preservatives
  • ideal for marinating
  • for a touch of bonfire in any dish
4,87 of 5 stars
from 413 ratings
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Smoked paprika spice oil 100 ml
100 ml 7,90 €
7,90 €*
82911
100 ml
79,00 € / 1 l
*incl. 7 % tax plus shipping

Savoury pepper, mild spiciness and an aromatic smoke flavour: Our smoked paprika spice oil adds a hint of bonfire to any dish. The deep red oil is a delicious combination of sun-ripened, smoked bell peppers and freshly milled canola oil. It convinces both fans of classic "smoked paprika" and everyone who likes an aromatic savoury taste. Next to smoked paprika, the spice blend contains mustard seed, turmeric, garlic, coriander, lovage and fenugreek. Cayenne pepper adds a mild spiciness. Cinnamon, bay leaves and cardamom round off the taste.

In addition, our smoked paprika spice oil is ideal for those keeping a salt-reduced diet. Similar to smoked salt, the spice oil creates an aromatic savoury taste so that no additional salt is needed. Be it vegetarian, vegan, fish or meat dishes - this versatile spice oil turns every meal into a pleasant bonfire taste experience in an instant.

With valuable canola oil from Germany

For our fine cold-pressed edible oil, we only use organically grown canola seed. That way, we can make sure that it is free from manure, sewage sludge, artificial fertilisers, herbicides and pesticides as well as genetic engineering. Our culinary treasure, also known as "olive oil from the North", even exceeds olive oil in its content of polyunsaturated fatty acids. All in all, it is the perfect basis for our smoked paprika spice oil.

Usage

Our smoked paprika spice oil is perfect for marinating fish and meat as well as for vegetable dishes. Due to its aromatic smoke taste, we especially recommend it for preparing tofu. It adds a special flavour to intense sauces for steak or spare ribs. The spice oil is also goes well with chili con carne, tacos or cheese dishes. Moreover, it is an ideal ingredient for dips on the basis of cream cheese or yogurt as it does not only refine the taste but also gives an appetising red colour.

Recipe

Smoked paprika spread

Smoked paprika spread

Recipe for smoked paprika spread with red and yellow bell peppers. With olive oil, walnut kernels and pine nuts. zum Rezept
Coq au vin

Coq au vin

Simple recipe for Coq au vin. With olive oil and smoked paprika spice oil. A classic of French cuisine. Served with potatoes and vegetables. zum Rezept

Ratings

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from Bettina Fischer at 24.02.2023
Super Aroma - sehr geeignet zum Würzen von vegetarischen Gerichten. Habe vor kurzem in einem Hotel Kartoffelpüree und Pastinakenpüree mit einer Räuchernote entdeckt, hat wundervoll geschmeckt. Auf die Frage an die Küche, woher das Räucheraroma kommt, bekam ich die Rückmeldung, dass hier Räucheröl verwendet wurde. Nun... mehr >>
kann ich es nachkochen - habe es schon ausprobiert und hat prima geklappt.
from Monika Liebmann at 17.07.2020
Das Paprikarauchöl ist prima allerdings lege ich kein Fleisch darin ein sonder mische es auf dem Teller mit bestimmten Lebensmittel. Ich finde zum einlegen braucht man erstens viel zu viel davon und der rauchgeschmackt kommt besser zur Geltung wenn man es direkt unters essen oder auf das Fleisch gibt. So kann jeder für sich... mehr >>
bestimmen ob er es haben möchte oder nicht.
from Gabriele Fuhrmann at 03.09.2020
Mein absoluter Liebling!!! Mit diesem unvergleichbaren Öl, an Farbe und Geschmack, hat meine Liebe und Leidenschaft zur Ölmühle Solling begonnen! Ich habe es auf der Bio-Fachmesse in Nürnberg kennen und lieben gelernt und habe mittlerweile fast alle Öle schon probiert und manche möchte man nie mehr missen! Dieses gehört... mehr >>
auf alle fälle dazu!!!
from Dorrit Dohnke at 26.08.2021
Ich wollte mal ganz was anderes ausprobieren und bin bei diesem Öl fündig geworden. Die rote Farbe ist der Hammer und das Raucharoma ist gut zu schmecken. Ich habe es bisher nur im Dressing für grünen Salat verwendet und es hinterläßt eine besondere, leckere Geschmacksnote. Ich würde es im Wechsel mit anderen Ölen wieder... mehr >>
kaufen.
from Antje Weierstrahs at 08.04.2021
Die verschenkte Flasche dieses Würzöl hat die Beschenkte zu neuen Kreationen inspiriert. Auch mir gefällt das Würzöl sehr gut. Es ist vielseitig einsetzbar und gibt den damit gewürzten Gerichten eine schöne Rauchnote. Ich werde es sicherlich wieder kaufen.
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Specification and ingredients

Smoked paprika spice oil

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
3700 kJ / 900 kcal
Fat
100 g
    saturates
7,5 g
    monounsaturates
65,1 g
    polyunsaturates
27,4 g
Carbohydrate
0 g
    of which Sugars
0 g
Protein
0 g
Salt
0 g


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Rapeseed oil*, smoked paprika* (paprika *, smoke), mustard * , turmeric*, coriander*, lovage*, cayenne pepper*, fenugreek*, cumin*, pepper*, garlic*, cinnamon*, Laurel*, Cardamom*

*certified organic

Lagerung

Store in a cool and dark place.

Fatty acids diagram

saturated fatty acids
7,5 g
monounsaturated fatty acids
65,1 g
diunsaturated fatty acids (Omega-6)
19,7 g
triple unsaturated fatty acids (Omega-3)
7,7 g
Fettsäurendiagramm

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