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ORGANIC Elderflower Balsamic Vinegar

Elderflower Balsamic Vinegar
EU Bio
DE-ÖKO-039
  • with the delicate aroma and flavour of elderflowers
  • made by natural fermentation of elderflower syrup
  • refined with Riesling vinegar and a hint of lemon
  • refines leafy and raw vegetable salads
  • adds a fruity note to mineral water
4,90 of 5 stars
from 1274 ratings
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Elderflower Balsamic Vinegar 100 ml
100 ml 5,50 €
Elderflower Balsamic Vinegar 250 ml
250 ml 8,90 €
5,50 €*
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100 ml
55,00 € / 1 l
*incl. 7 % tax plus shipping
8,90 €*
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250 ml
35,60 € / 1 l
*incl. 7 % tax plus shipping
Elderflowers

Our Organic Elderflower Balsamic Vinegar is a mild vinegar with the fine, fruity aroma and taste of the elderflower so popular in this country. The balsamic vinegar is made by the natural fermentation of elderflower syrup. It is finished with organic Riesling vinegar and a hint of lemon. Elderflower vinegar is suitable for everyday use in the kitchen and is ideal for preparing colourful leaf salads, refining dips and light sauces.

Elderflower vinegar in the kitchen

This sweet balsamic vinegar adds an unusual flavour to fresh leaf salads and raw vegetable salads. Our summer recommendation for hot days: add a dash of elderflower vinegar to a glass of mineral water for refreshment. Elderflower vinegar is also great as an aperitif with sparkling wine.

Elderflower vinegar pairs perfectly with our oils: In a vinaigrette, the vinegar works particularly well with mild and nutty oils such as walnut, hazelnut and macamia nut oil. The combination of elderflower balsamic vinegar and olive oil in salads is also a classic alternative.

A vinaigrette can also be made in endless variations using other fine vinegars and oils fresh from the mill. The basic recipe is very simple: 1 part vinegar, 3 parts oil and salt and pepper to taste. Our vinegars are also ideal for seasoning soups and sauces, and wherever a touch of acidity is needed to add a little extra flavour.

Traditional production thanks to the vinegar mother

If you discover a cloudy, gelatinous mass in an open bottle of vinegar after a while, it does not mean that the vinegar has gone off. On the contrary, it is a good sign that the vinegar has been produced traditionally and is not pasteurised: A so-called "vinegar mother" is forming. This is what experts call the important acetic acid bacteria that convert alcohol into acetic acid with the help of oxygen. When vinegar is opened, these natural helpers may become active again.

Recipe

Rocket salad with halloumi cheese

Rocket salad with halloumi cheese

Quick and easy recipe for a salad with rocket and romaine lettuce and halloumi. Dressing with omega DHA oil and elderflower balsamic vinegar. Ideal as a starter or side dish. zum Rezept
Grapefruit raspberry dressing

Grapefruit raspberry dressing

Fresh grapefruit raspberry dressing with fresh raspberries, grapefruit juice and raspberry vinegar. Poppy seed oil and honey balance the taste. Perfect for leaf and raw food salads. zum Rezept

Ratings

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from Prof. Dr. Hermann Rauh at 20.04.2022
Den Holunderblüten-Balsamessig habe ich nun zum ersten Mal bestellt. Zum Osterfest durfte er dann geöffnet werden. Dieser Essig mundet außerordentlich gut. Er ist extrem spritzig und die Holunderblüte, wie sie an einem sonnigen Tag so süß und intensiv duftet, ist hier in ihrer wahren Gänze eingefangen. Hell und lebensfroh... mehr >>
schmeckt dieses Erzeugnis aus der Natur. Ich kann mir vorstellen, daß dieser Balsamessig als Bestandteil einer Vinaigrette besonders zu leichtblättrigen und zarten Kopf- und Pflücksalaten paßt, ggf. auch zu einem Dessert oder selbstgemachtem Eis.
from Silvia Necker at 28.09.2021
Dieser Essig ist im Vergleich zu anderen Essigsorten eher mild im Geschmack und leicht süßlich. Da ich kein Essigfan bin, ihn aber hin und wieder eben doch brauche, habe ich mich für diese relativ preiswerte Variante entschieden. Als bessere, aber teurere Alternative kann ich die fruchtigen Essigcremes der Ölmühle Solling... mehr >>
empfehlen - die sind geschmacklich noch besser.
from Anita Schwarz at 20.05.2020
Ich habe mir diesen Holunderblüten-Balsamessig zum Probieren bestellt und bin total überrascht und angetan von diesem Produkt. Ein super toller Essig. Ich kann ihn nur weiterempfehlen. Ich finde es super, dass hier bei der Ölmühle "kleine Einheiten/Mengen" angeboten werden - ideal, um mal andere Sorten auszuprobieren -... mehr >>
einfach toll !!
from Christina Dudek at 01.05.2020
Der Holunderblütenessig ist ein Gedicht. Ich hatte einen aus Frankreich und war total traurig als er leer war. Und bin jetzt super happy so einen leckeren Ersatz aus der Region gefunden zu haben! Lasst ihn euch schmecken, ihr werdet sehen es verleiht euren Salaten /Gerichten das Besondere Etwas.
from Silvia von Geisberg at 03.06.2020
Der Holunderblüten Balsamessig bekommt durch die natürliche Fermentation von Holunderblütensirup erst so richtig die Geschmacksnote. Einfach pur über den Salat träufeln, etwas Olivenöl ... perfekt. Ist schon meine zweite Bestellung, würde ich immer wieder kaufen, sehr zu empfehlen.
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Specification and ingredients

Elderflower Balsamic Vinegar

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
490 kJ / 115 kcal
Fat
0 g
    saturates
0 g
Carbohydrate
24,7 g
    of which Sugars
24,7 g
Roughage
0 g
Protein
0 g
Salt
< 0,01 g

Acid content
5,0 %


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

50% white wine vinegar*, 50% elderflower syrup* (50% elderflower extract*, water, sugar*, lemon juice)*

*certified organic

Lagerung

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