Gute Nachrichten: Bis 31.12.2020 verringert sich die Mehrwertsteuer von 19 auf 16 % bzw. 7 auf 5 %. Selbstverständlich geben wir die Ersparnis an Sie weiter. x

Favorites

Cart
Your cart contains the following items:
Total 0,00 € Display Cart Checkout

natives Olive oil/Italy

extra virgin

Olive oil/Italy
EU Bio
DE-ÖKO-039
Italian agriculture
  • from 100% certified organic farming
  • EXTRA VERGINE quality
  • from sun-ripened olives from a family-run farm in Sicily
  • full-bodied and fruity taste
4,86 of 5 stars
from 1399 ratings
add to my favorites
Olive oil/Italy 100 ml
100 ml 4,42 €
Olive oil/Italy 250 ml
250 ml 6,77 €
Olive oil/Italy 500 ml
500 ml 12,66 €
4,42 €
incl. 5 % tax plus shipping
13011
100 ml
4,42 € / 100 ml
+
6,77 €
incl. 5 % tax plus shipping
13021
250 ml
2,71 € / 100 ml
+
12,66 €
incl. 5 % tax plus shipping
13051
500 ml
25,32 € / 1 l
+

This valuable olive oil EXTRA VERGINE, is made from sun-ripened olives in a gentle, traditional process. The high-quality olive oil has a full-bodied and fruity aroma and is rich in monounsaturated fatty acids. The characteristic olive taste pairs perfectly with a variety of dishes and is a key ingredient for the Mediterranean cuisine.

Olive oil - a classic in the kitchen

We recommend this olive oil for dishes like pasta and pizza and - of course - for classic salad dressings. For the latter, it is a perfect combination with dark balsamic vinegars. With its mild taste, this olive oil can also be used for hummus spreads or dips. While it is also suitable for steaming or short frying, it should only be heated moderately and for a short time to maintain its taste and to prevent the production of smoke in the pan. Tip: Try the fine olive oil with a pinch of salt and pepper and bread as a starter or snack. Olive oil is a classic and a cooking essential like salt and pepper.

Not just like any olive oil

It is not always easy to find the right olive oil from the large variety of products that you can find in the stores and online. If you want to purchase a high-quality product, make sure to choose an olive oil from organic cultivation of "extra vergine" or "extra virgin" standard. In the end, it is a matter of taste: fruity, full-bodied, grassy-fresh, bitter - the taste of the end product can differ largely, depending on the ripeness, weather conditions in the country of origin, variety and age of the olives. Our Italian olive oil has a full-bodied, fruity taste without bitterness.

Olive oil as hair and skin care

With its mild fragrance, our Italian olive oil is also perfect for skin and hair care. It can be applied directly to the skin for moisture or be added to face and body creams. For a rich hair mask with olive oil, apply 1 to 2 teaspoons of olive oil to towel-dry hair and let soak for a few hours or overnight. Rinse with a mild shampoo afterwards.

Recipe

Smoked paprika spread

Smoked paprika spread

Recipe for smoked paprika spread with red and yellow bell peppers. With olive oil, walnut kernels and pine nuts. zum Rezept
Cauliflower salad

Cauliflower salad

Simple recipe for cauliflower salad with pepper and chickpeas. Refined with roasted hazelnuts and a dressing from olive oil and lemon juice. zum Rezept
Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka is an Israeli dish - poached eggs in tomato sauce with spices like turmeric powder, cardamom and cumin. zum Rezept

weitere Rezepte

Ratings

display all reviews
from Klaus Hohmann at 15.12.2019
Ein wirklich gutes Olivenöl bekommt man nicht im Supermarkt, erst recht nicht für unter 5 € pro Flasche. Gutes Olivenöl riecht angenehm würzig, oft kräftig grasig und schmeckt fruchtig bis etwas pfefferig, je nach Sorte. Dieses Öl kann sich mit den Besten messen, die am Markt sind, jedoch muß ich ein Sternchen abziehen,... mehr >>
denn mir persönlich ist dieses Öl ein wenig zu mild, zu wenig "temperamentvoll". Im Salat und im Gemüse ist es etwas zu neutral, man schmeckt es nur wenig durch. Das ist allerdings nur reine Geschmackssache, die Qualität dieses Olivenöls ist auf jeden Fall ganz hervorragend. Ein paar Bemerkungen zum Olivenöl im allgemeinen: Im Olivenöl dominiert die einfach ungesättigte Ölsäure. Gleichzeitig ist der Gehalt an der allgegenwärtigen Linolsäure, von der wir in unserer Wohlstandskost viel zu viel zu uns nehmen, sehr gering. Das besonders Gute an einem wirklich guten Olivenöl sind aber die sekundären Pflanzenstoffe, allen voran die gefäßschützenden Polyphenole, die für das charakteristische leichte Kratzen im hinteren Gaumen verursachen.
from Rita Döll at 04.05.2018
Ich habe dieses Öl als Grundbasis für ein Bärlauchpesto (Bärlauch aus eigenem Garten) genommen. Hatte gerade Besuch von befreundeten syrischen Flüchtlingen, die ich spontan zum Essen einlud. Wir waren so begeistert vom frischen Geschmack dieses Öles, das dem Pesto eine besondere Note verlieh - Ich habe gleich Öl abgefüllt... mehr >>
und an sie weitergegeben. Auch Weiterempfehlung mit hervorragendem Geschmack!
from Christiane Mannheim at 27.03.2020
Ich tu mich mit Olivenöl immer sehr schwer, weil ich noch immer nicht das richtige gefunden habe. Manche schmecken mir einfach zu bitter oder zu sehr nach Olive. Das ist hier nicht anders. Aber es gibt ja noch mehr Olivenöle im Programm und ich probier mich da einfach durch.
from Ilona Wegner at 23.01.2019
Es ist ein sehr gutes Olivenöl was ich auch schon lange benutze. Immer gute Qualität und Geschmack genau richtig für mich. Ich habe wirklich schon viele Olivenöle probiert , hier weiß ich das ich mich auf die Qualität verlassen kann.
from Sylvia Tolksdorf-Wille at 10.12.2017
Das Olivenöl schmeckt hervorragend. Wir nehmen es für Salat, auf Pizza geträufelt oder über rohe bzw. gegarte Tomaten. Auch Brot, in Öl getränkt, schmeckt köstlich, ist gesund und erleichtert den Verzicht auf Butter.
display all reviews

Specification and ingredients

Olive oil/Italy

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
3700 kJ / 900 kcal
Fat
100 g
    saturates
14,5 g
    monounsaturates
75,2 g
    polyunsaturates
10,3 g
Carbohydrate
0 g
    of which Sugars
0 g
Roughage
0 g
Protein
0 g
Salt
0 g


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Olive oil, certified organic

Storage advice

Keep cool and dark, use quickly after opening.

Durability

12 - 15 months

Fatty acids diagram

saturated fatty acids
14,5 g
monounsaturated fatty acids
75,2 g
diunsaturated fatty acids (Omega-6)
9,5 g
triple unsaturated fatty acids (Omega-3)
0,8 g
Fettsäurendiagramm

Buy similar Products

Wir nutzen Cookies, um Ihnen eine bestmögliche Funktionalität bieten zu können. Mehr Infos Ok, verstanden