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Smoked paprika spice oil

Smoked paprika spice oil
Naturland Zertfiziert EU Bio
DE-ÖKO-039
EU- / non EU agriculture
  • aromatic savoury smoke aroma
  • from 100 % organic cultivation
  • free from colours and preservatives
  • ideal for marinating
  • for a touch of bonfire in any dish

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We can offer you the following product as an alternative:
Barbecue spice oil Barbecue spice oil
For this spice oil peanuts are cold pressed with pepper, rosemary, caraway, bayleaf, juniper and garlic.
Herb garlic spice oil Herb garlic spice oil
Our popular Herb-Garlic Oil captivates through its intense yet not overwhelming garlic note. Herbs typical of the German cuisine like pepper, caraway, mustard seed, rosemary and bay give this delicious oil its characteristic taste.

Savoury pepper, mild spiciness and an aromatic smoke flavour: Our smoked paprika spice oil adds a hint of bonfire to any dish. The deep red oil is a delicious combination of sun-ripened, smoked bell peppers and freshly milled canola oil. It convinces both fans of classic "smoked paprika" and everyone who likes an aromatic savoury taste. Next to smoked paprika, the spice blend contains mustard seed, turmeric, garlic, coriander, lovage and fenugreek. Cayenne pepper adds a mild spiciness. Cinnamon, bay leaves and cardamom round off the taste.

In addition, our smoked paprika spice oil is ideal for those keeping a salt-reduced diet. Similar to smoked salt, the spice oil creates an aromatic savoury taste so that no additional salt is needed. Be it vegetarian, vegan, fish or meat dishes - this versatile spice oil turns every meal into a pleasant bonfire taste experience in an instant.

With valuable canola oil from Germany

For our fine cold-pressed edible oil, we only use organically grown canola seed. That way, we can make sure that it is free from manure, sewage sludge, artificial fertilisers, herbicides and pesticides as well as genetic engineering. Our culinary treasure, also known as "olive oil from the North", even exceeds olive oil in its content of polyunsaturated fatty acids. All in all, it is the perfect basis for our smoked paprika spice oil.

Usage

Our smoked paprika spice oil is perfect for marinating fish and meat as well as for vegetable dishes. Due to its aromatic smoke taste, we especially recommend it for preparing tofu. It adds a special flavour to intense sauces for steak or spare ribs. The spice oil is also goes well with chili con carne, tacos or cheese dishes. Moreover, it is an ideal ingredient for dips on the basis of cream cheese or yogurt as it does not only refine the taste but also gives an appetising red colour.

Recipe

Smoked paprika spread

Smoked paprika spread

Recipe for smoked paprika spread with red and yellow bell peppers. With olive oil, walnut kernels and pine nuts. zum Rezept
Coq au vin

Coq au vin

Simple recipe for Coq au vin. With olive oil and smoked paprika spice oil. A classic of French cuisine. Served with potatoes and vegetables. zum Rezept

Ratings

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from Monika Liebmann at 17.07.2020
Das Paprikarauchöl ist prima allerdings lege ich kein Fleisch darin ein sonder mische es auf dem Teller mit bestimmten Lebensmittel. Ich finde zum einlegen braucht man erstens viel zu viel davon und der rauchgeschmackt kommt besser zur Geltung wenn man es direkt unters essen oder auf das Fleisch gibt. So kann jeder für sich... mehr >>
bestimmen ob er es haben möchte oder nicht.
from Gabriele Fuhrmann at 03.09.2020
Mein absoluter Liebling!!! Mit diesem unvergleichbaren Öl, an Farbe und Geschmack, hat meine Liebe und Leidenschaft zur Ölmühle Solling begonnen! Ich habe es auf der Bio-Fachmesse in Nürnberg kennen und lieben gelernt und habe mittlerweile fast alle Öle schon probiert und manche möchte man nie mehr missen! Dieses gehört... mehr >>
auf alle fälle dazu!!!
from Stefan Kneifel at 11.08.2017
Fantastisches Raucharome, wie echtes amerikanisches BBQ nur ohne den ganzen künstlichen Kram. Habe das Öl noch nicht groß ausprobiert, aber der Geruch alleine ist der Hammer. Bin am überlegen beim nächsten Mal ein größeres Fläschchen zu kaufen um damit Marinaden o.ä. zu kochen.
from Ramona Richter at 14.04.2019
Mir ziehts die Schuhe aus!! Wie geil kann ein Öl sein?!? Alleine die knallrote Farbe ist schon eine Sache für sich, aber der Geschmack ist nicht von dieser Welt. Wer rauchiges liebt (so wie ich), der wird dieses Öl vergöttern. Wird auf jeden Fall wieder gekauft werden.
from Jürgen Jung at 22.12.2018
Die Ölprodukte wurden als Weihnachtsgeschenke weitergereicht und kamen bei den Beschenkten gut an. Wir denken, neue Kunden gewonnen zu haben. Wir werden auf jeden Fall wieder bestellen, da in dieser Auswahl in unserem Ort nichts vergleichbares zu finden ist.
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Specification and ingredients

Smoked paprika spice oil

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
3700 kJ / 900 kcal
Fat
100 g
    saturates
7,5 g
    monounsaturates
65,1 g
    polyunsaturates
27,4 g
Carbohydrate
0 g
    of which Sugars
0 g
Protein
0 g
Salt
0 g


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Rapeseed oil*, smoked paprika* (paprika *, smoke), mustard * , turmeric*, coriander*, lovage*, cayenne pepper*, fenugreek*, cumin*, pepper*, garlic*, cinnamon*, Laurel*, Cardamom*

*certified organic

Storage advice

Keep cool and dark, use quickly after opening.

Fatty acids diagram

saturated fatty acids
7,5 g
monounsaturated fatty acids
65,1 g
diunsaturated fatty acids (Omega-6)
19,7 g
triple unsaturated fatty acids (Omega-3)
7,7 g
Fettsäurendiagramm

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