Favorites

Cart
Your cart contains the following items:
Total 0,00 € Display Cart Checkout

Fried onion coconut spread


with 29 % flaxseed oil

Fried onion coconut spread
EU Bio
DE-ÖKO-039
EU / non EU agriculture
  • a delicious alternative to butter or lard
  • with 29 g flaxseed oil per 100 g
  • from virgin coconut oil and mill-fresh flaxseed oil
  • aromatic savoury taste with fried onions and apple chips
  • vegan, lactose-free and gluten-free
4,55 of 5 stars
from 766 ratings
add to my favorites
4,95 €
incl. 7 % tax plus shipping
18711
150 g
3,30 € / 100 g
+

Our fried onion coconut spread is a special spread with around 14 g omega-3 fatty acids per 100 g. In this delicious mix, the fresh, cold-pressed flaxseed oil is durable for a long period of time if stored in the fridge. The solid coconut fat protects it from oxidation and thereby prevents the precious flaxseed oil from turning bitter like pure cold-pressed flaxseed oil would.

For maintaining a normal level of cholesterol

Alpha-linolenic acid, an essential omega-3 fatty acid, contributes to maintaining a normal level of cholestorol in the blood. Only 1 to 2 slices of bread with 15 g of the spread cover the daily intake of omega-3 fatty acids of an adult which corresponds to 2 g alpha-linolenic acid.

With precious organic coconut oil

Our virgin coconut oil does not only have an exquisite taste, it is also appreciated for its valuable ingredients: Even though coconut oil consists of many saturated fatty acids, it is the kind of fatty acids that matters. It mainly contains medium chain triglycerides (MCT) such as lauric acid. Lauric acid makes up almost half of the fatty acids of coconut oil and is, among others, an important component of breast milk. Combined with diverse cooking, organic coconut oil can contribute to a balanced, wholesome diet.

All ingredients of this spread come from controlled organic cultivation:
Virgin coconut oil (58 %), cold-pressed flaxseed oil (29 %) with crunchy fried onions and apple chips.
A diverse and balanced diet as well as a healthy lifestyle are a prerequisite for good health.

Usage

A savoury alternative for lard, butter or margarine.
Spreadable if stored in the fridge, melts at a temperature over 25 °C; becomes solid again when cooled.

We do not use thickeners or other substances which would slow down the sinking of the apple chips. Using only natural products, it is not easy to overcome the laws of physics. Therefore, we think it is best to simply stir the spread every now and then to solve the problem. Take the jar out of the fridge and wait until the spread has a creamy texture. Stir and mix using and spoon and place it back in the fridge.

Consume within 4 weeks after opening. Not suitable for frying.

Ratings

display all reviews
from Regina Bungart at 11.05.2020
Der Geschmack gefällt mir gut, nur mit der Konsistenz komme ich nicht ganz klar: im Kühlschrank aufbewahrt (nach Öffnung) ist der Aufstrich definitiv zu hart. Bei Zimmertemperatur aufbewahrt, ist er zu weich und zerläuft fast. Also : vor dem geplanten Gebrauch aus dem Kühlschrank nehmen und abwarten, bis die gewünschte... mehr >>
Streichfähigkeit erreicht ist.
from Kurt Basten at 03.12.2018
Lecker sehr GUT, ein Stern weniger weil die Durchmischung der einzelnen Komponenten nicht gleichmässig ist. Wenn es aus Kühlschrank kommt sehr feste Konsistenz und nicht vermischbar, das alle Zutaten gleichmässig aufs Brot kommen. Vieleicht durch Produktion nicht zu Ändern.
Kommentar der Ölmühle Solling:
Der Röstzwiebel Kokos Aufstrich bekommt seine Konsistenz vor allem durch seinen Kokosöl-Anteil. Um es streichfähig zu halten, empfehlen wir es bei Zimmertemperatur zu lagern.
Wir raten von einer Aufbewahrung im Kühlschrank ab, da sich, ähnlich wie beim reinen Kokosöl, Kondenswasser ansammeln kann. Dies kann zur Schimmelbildung führen.
Dass die Röstzwiebeln und Apfelstückchen sich am Boden beziehungsweise im oberen Bereich befinden hat den Grund, dass die Gläser nur mit flüssigem Kokosöl befüllt werden können. Daher sinken oder steigen alle festen Bestandteile im Glas, bis das Öl auskristallisiert ist. Wir empfehlen, den Aufstrich leicht zu erwärmen und die Bestandteile dann umzurühren.
from Guido Schmitten at 19.07.2020
Hier gebe ich "nur" vier Sterne. Im Kühlschrank wird es zu hart um es auf ein Brötchen etc.zu verteilen und im Küchenschrank könnte man es trinken. Da habe ich noch kein Mittelding gefunden. Geschmacklich ist diese Produkt auch gut.
from Hilla Pedersen at 23.03.2017
Lecker auf Eiweißbrot und zwischendurch zum Naschen. Weiterempfehlen? Ja! Hat leider viele Kohlenhydrate, aber das ist ja nicht das Problem des Produktes sondern meine mir auferlegte Einschränkung.
from Evelyn Schönheit at 02.01.2021
Mir persönlich ist die Kokos-Note bißl zu intensiv, aber vermutlich Frage der Gewöhnung. Zumal Kokos ja sehr gesund ist. Dennoch dacht ich heut morgen, ein prima Schmalz-Ersatz - ohne Gans & Co.
display all reviews

Specification and ingredients

Fried onion coconut spread

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
3457 kJ / 840 kcal
Fat
89,7 g
    saturates
57,6 g
    monounsaturates
10,5 g
    polyunsaturates
19,9 g
Carbohydrate
7,6 g
    of which Sugars
5,2 g
Roughage
1,2 g
Protein
0,5 g
Salt
0,07 g

Alpha-Linolensäure
14,3 g


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Native coconut oil* (58%), linseed oil* (29%), roasted onion preparation* (6.5%) (onions (75%)*, palm oil*, WHEAT flour*, table salt), apples* Dried.

*certified organic

Storage advice

Keep cool and dark, use quickly after opening.

Durability

6 - 9 months

Fatty acids diagram

saturated fatty acids
57,6 g
monounsaturated fatty acids
10,5 g
diunsaturated fatty acids (Omega-6)
5,6 g
triple unsaturated fatty acids (Omega-3)
14,3 g
Fettsäurendiagramm

Buy similar Products

Wir nutzen Cookies, um Ihnen eine bestmögliche Funktionalität bieten zu können. Mehr Infos Ok, verstanden