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Apple Vinegar

unfiltered

Apple Vinegar
EU Bio
DE-ÖKO-039
EU agriculture
  • from 100 % certified organic agriculture
  • made from freshly pressed, unfiltered apple juice
  • without the addition of sweeteners
  • unfiltered and unpasteurised
  • for fruity salad dressings
4,89 of 5 stars
from 1107 ratings
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Apple Vinegar 250 ml
250 ml 3,43 €
3,43 €
incl. 5 % tax plus shipping
35021
250 ml
1,37 € / 100 ml
+

Our unfiltered apple vinegar is produced from the sour juice of selÄpfel am Apfelbaumected aromatic apple varieties. The apple juice is fermented to cider and then to apple vinegar. After the natural vinegar fermentation, it remains unfiltered and unpasteurised which makes it a valuable and natural product for salads and cooking.

The unfiltered apple vinegar pairs perfectly with our oils: For vinaigrettes, you can combine it with nutty oils like walnut, hazelnut, macadamia or agan oil, which support the fruity-acidic taste very well. Classics like canola, flaxseed or sunflower seed oil are milder options for salad dressings. Because of its acidity, we recommend to balance dressings with cane sugar, coconut flower sugar, honey or agave syrup. For a refreshing summer drink, add a squirt of apple vinegar to mineral water.

Traditional production with the “mother of vinegar”

If you notice an opaque, jelly-like layer in an opened bottle of vinegar, it does not mean that it has gone bad. On the contrary, it is a feature of an unpasteurised, traditionally produced vinegar which is called "mother of vinegar". It consists of valuable acetic acid bacteria that convert alcohol to acetic acid, using oxygen. When a bottle of vinegar is opened, these bacteria might become active again and produce the abovementioned biofilm.

Vinegar for cooking

With our fine vinegars and mill-fresh oils, you can prepare a large variety of vinaigrettes. The basic recipe is very easy: 1 part vinegar for 3 parts oil, season to taste with salt and pepper. Our vinegars are also perfect for seasoning soups and sauces or for a hint of acidity in any dish. Tip: For a refreshing drink, add a squirt of our apple, morello cherry or black currant vinegar to mineral water.

Recipe

Protein bread with hemp protein

Protein bread with hemp protein

Recipe for protein bread with hemp protein. Knead hemp protein, wholemeal, hemp seeds, apple vinegar and salt with water and yeast to a dough and bake in a loaf pan. zum Rezept
Mustard vinaigrette

Mustard vinaigrette

Classic vinaigrette with mustard oil, apple vinegar, honey and mustard that goes well with any leaf salad. zum Rezept

Ratings

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from Jochen Korm at 17.08.2020
Dieser Apfelessig übetrift alles, was ich sonst so an Apfelessig kennengelernt habe. Für technische Zwecke ist er allerdings zu schade. Meinen persönlichen Lieblingsgeschmack für Rotkohl erhalte ich mit 1/3 Apfelsaft (100% naturtrüb), 1/3 Apfelessig (Ölmühle), 1/3 Wasser; je nach Kopfgröße insgesamt ca. 200-300 ml. Den... mehr >>
gehobelten oder fein geschnittenen Rotkohl mit Salz, Pfeffer und Nelken in dieser Mischung dünsten, bis die Füssigkeit fast vollständig verdampft ist. Dann ist der Kohl noch 'al dente' ;-) Wer mag kann dann noch fein geschnittenen ausgelassenen Speck darunter mischen.
from Marco Zimmer at 31.08.2018
Wir sind überzeugt vom feinen Geschmack, macht sich bestens in Rohkostsalaten. Ich kann keinen Vergleich zu Mühlenölen anderer Mitbewerber ziehen, aber dieses Öl toppt meiner Meinung nach alles, was so bei den Lebensmittelmärkten erhältlich ist. Es ist wie bei allen Ölen der Ölmühle, der Geschmackstest des puren Öls... mehr >>
auf dem Gaumen überzeugt einfach, evtl. ist es Einbildung, aber jedes Mal, wenn man ein Öl der Ölmühle probiert, denken wir immer: Ja, genauso muss dieses Öl schmecken.
from Michael Bremer at 13.03.2017
Sehr gut, aber für meinen Geschmack zu teuer im Vergleich mit anderen Herstellern. Bei 2 Esslöffeln pro Tag ist so eine kleine Flasche ruckzuck leer. Im Bioladen geht das deutlich günstiger in vergleichbarer Qualität. (Bio, ungefiltert, unpasteurisiert). Hier ist eventuell noch mehr Handwerk vorhanden, aber das lässt sich... mehr >>
natürlich als Endverbraucher schwer beurteilen. Sieht man vom Preis ab, sind es trotzdem 5 Sterne für mich.
from Kerstin Horstmann at 25.08.2018
Derzeit unser Lieblings-Essig. Hatte sonst Lavendel-Essig, mein Mann mag ihn aber nicht so. Der naturtrübe Apfelessig schmeckt uns beiden. Nehme im Sommer auch gern einen Spritzer davon ins Mineralwasser, ist herrlich erfrischend (aber natürlich Geschmackssache). In Salaten ist er für uns die erste Wahl. Und er ist relativ... mehr >>
günstig, auch schön :)
from Thomas Schrod at 01.08.2020
Das ist meine zweite Bestellung über insgesamt 4 Flaschen Apfelessig, und dass dürfte eigentlich für die Qualität dieses Produktes sprechen. Ich verwende den Apfelessig zur Abrundung und Verfeinerung eines selbstgemixten Getränkes aus Orangen- und Zitronensaft, Ingwer, Kurkuma + Zimt.
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Specification and ingredients

Apple Vinegar

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
85 kJ / 20 kcal
Fat
0 g
    saturates
0 g
Carbohydrate
0,5 g
    of which Sugars
0,2 g
Roughage
0 g
Protein
0 g
Salt
< 0,01 g

Acid content
5 %


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Apple cider vinegar, certified organic

Durability

9 - 12 months

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