Favorites

Cart
Your cart contains the following items:
Total 0,00 € Display Cart Checkout

ORGANIC Hemp seed flour

partially de-oiled

Hemp seed flour
EU Bio
DE-ÖKO-039
French agriculture
  • mill-fresh raw food quality from cold-pressed organic hemp seeds
  • partially de-oiled, still contains about 10g of hemp oil per 100g
  • a valuable source of protein and fibre
  • in light-proof and reclosable packaging
  • for baking and as an addition to muesli
4,84 of 5 stars
from 184 ratings
add to my favorites
5,90 €*
44553
500 g
11,80 € / 1 kg
*incl. 7 % tax plus shipping
Hemp seeds, hemp flour and hemp oil

Ölmühle Sollings Organic Hemp Flour is made from freshly harvested, unhulled hemp seeds by gentle cold pressing. The average residual oil content is 10-12 g per 100 g. Hemp flour adds a pleasant nutty flavour to all kinds of dishes and is also a valuable source of protein and fibre. It also provides about three times as much fibre as whole wheat flour. In baking, about 8-10% of the grain flour is replaced by hemp flour. Our hemp flour has raw food quality and is 100% vegan. The hemp seeds from which our hemp flour is made are naturally gluten free. However, we cannot technically guarantee that it is 100% gluten free (<0.5mg). The flour may contain traces of cereals that contain gluten.

Flour should always be stored tightly closed in a cool place. In humid conditions it may clump and become mouldy. For immediate consumption. Tip: Try our freshly milled, cold-pressed hemp oil, made from organically grown hemp seeds. It can be enjoyed pure by the spoonful and enhances cereals, salads, dips and hot dishes.

Origin and history

Hemp, with its distinctive leaves, is one of the oldest cultivated plants in the world, originating in Central Asia and being cultivated in Europe soon after its discovery. The active ingredient tetrahydrocannabinol (THC) has made hemp famous as a narcotic but also as a medicinal plant.  Today, many varieties with low THC content are cultivated and used to produce valuable food products. In Europe in particular, there are many varieties that are virtually free of THC.

Hemp meal contains valuable hemp oil

The residual content of valuable hemp oil in hemp flour is on average 12 g per 100 g. It has an optimal ratio of omega-6 and omega-3 fatty acids of 3:1. The content of polyunsaturated fatty acids makes our hemp flour a high quality and valuable ingredient for health conscious connoisseurs.

Usage

It can be used to make fine baked goods, as an addition to muesli, desserts or to refine sauces and ice creams. In baking, about 8-10% of the grain flour is replaced by hemp flour.

Recipe

Curd buns

Curd buns

Recipe for curd buns. You can also use almond, pumpkin seed, flaxseed or sesame seed flour instead of hemp seed flour. zum Rezept
Banana bread with nuts

Banana bread with nuts

Recipe for delicious banana bread with walnuts and chashew nuts. Prepared with almond or coconut oil. Ideal as a snack or as dessert combined with ice cream and fresh fruit. zum Rezept

Ratings

display all reviews
from Burkhard Mueller at 15.03.2020
Ich, als LowCarb Veganer, schätze die Öle und Mehle der Ölmühle Solling. Ich kaufe hier Walnuss, Sesam, Kokos, Hanf, Chia/Leinsamen und Kürbiskernmehl. Des Weiteren ordere ich auch Kurkuma und Hagebuttenpulver. Ich bin mit allen sehr zufrieden. Die einzige, kleine Einschränkung, das ist die Verpackung. Für mich, der die... mehr >>
bestellte Ware recht schnell aufbraucht, müsste es nicht unbedingt Metall sein. Papiertüten würden vollkommen ausreichen und sind umweltverträglicher. Der Service ist sehr gut. Freundliche Mitarbeiter.
from Burkhard Mueller at 02.08.2020
Ich, als LowCarb Bio Veganer, schätze die Produkte der Ölmühle Solling, bei der ich regelmäßig bestelle. Der Service ist freundlich und kompetent. Zügige Bearbeitung der Bestellung, wertige Verpackung und schneller Versand. Das einzige, das ich zu bemängeln habe, für mich, der die Ware recht schnell... mehr >>
aufbraucht, müssten die Mehle, Kurkuma, Hagebuttenpulver nicht unbedingt in Metallverpackungen, Ökologisches Papier würde es auch tun. Eventuell eine Überlegung für die Zukunft.
from Anna Don at 31.10.2024
Gut für Eiweißshake, Binden von Soßen, wenn Nachspeise zu flüssig, die Farbe ist gewöhnungsbedürftig aber ich habe damit kein Problem. Nix für Gäste (-; Wenn ich das Öl auf meinem Salat hatte, versuche ich das Pulver auch ab und zu mal für einen Shake zu nehmen weil ja nur das Öl reines fett ist und der Rest von dem... mehr >>
Samen (Eiweiß, Balaststoffe,…)auch sehr wichtig sind.
from Günther Mondry at 04.06.2024
Ich dope damit meine Haferflocken und wir nutzen es auch als Beigabe z.B. in Gemüsebürgern. Die feinen Körnchen bleiben leider leicht zwischen den Zähnen hängen und es hat einen gewissen eigenen Geschmack, an den ich mich aber inzwischen gewöhnt habe. Ich hoffe es hat dann auch die gewünschte positive Wirkung.
from christa feuerstein at 01.12.2023
Feiner nussiger Geschmack. Zusammen mit anderen teilentölten Mehlen und nicht entölten Saaten eine feine Alternative zum herkömmlichen Mehl. Ich verändere die Anteile der einzelnen Mehle immer wieder und habe so immer einen neuen Geschmack.
display all reviews

Specification and ingredients

Hemp seed flour

Average energy and nutrient content for 100 g

Energy
1542 kJ / 368 kcal
Fat
9,4 g
    saturates
0,9 g
    monounsaturates
1,1 g
    polyunsaturates
7,4 g
Carbohydrate
3,2 g
    of which Sugars
3,1 g
Roughage
20,3 g
Protein
28,7 g
Salt
0,019 g
Alpha-Linolensäure
1,3 g


Please enjoy our products as part of a diverse and balanced nutrition.

As a product of nature the composition of the oil can vary, the given specifications are therefore average values.

Ingredients

Hemp flour from certified organic farming. May contain traces of gluten-containing cereals, almonds, hazelnuts, walnuts and sesame.

Durability

6 - 9 months

Lagerung

Store in a cool and dark place.

Fatty acids diagram

saturated fatty acids
0,9 g
monounsaturated fatty acids
1,1 g
diunsaturated fatty acids (Omega-6)
5,5 g
triple unsaturated fatty acids (Omega-3)
1,9 g
Fettsäurendiagramm

Botanical name: Cannabis sativa L.

Origin

Hemp has been grown in Germany since the mid-1980s and only with a cultivation licence. Only varieties with a very low THC (tetrahydrocannabiol) content are allowed to be grown. Apart from Europe, hemp is also grown in Asia, Africa and North and South America. For flour production we prefer hemp seeds from German and Austrian cultivation areas.

Certification
The hemp seeds used for our hemp flour come from certified organic farms in accordance with BIO VO 834/2007 and VO 889/2008.

Buy similar Products