Favorites

Cart
Your cart contains the following items:
Total 0,00 € Display Cart Checkout

ORGANIC Garlic seasoning oil

Garlic seasoning oil
EU Bio
DE-ÖKO-039
  • Extra virgin olive oil in organic quality from Italy
  • refined with fresh garlic
  • ideal for pasta and vegetable dishes
  • enjoy on its own with bread
  • vegan, lactose- and gluten-free
4,92 of 5 stars
from 253 ratings
add to my favorites
Garlic seasoning oil 100 ml
100 ml 6,50 €
Garlic seasoning oil 250 ml
250 ml 10,90 €
6,50 €*
12111
100 ml
65,00 € / 1 l
*incl. 7 % tax plus shipping
10,90 €*
12121
250 ml
43,60 € / 1 l
*incl. 7 % tax plus shipping
Garlic

The garlic seasoning oil is a blend of gently extracted olive oil and freshly harvested garlic. The high-quality olive oil has a full-bodied taste and is rich in monounsaturated fatty acids. Together with spicy garlic, the seasoning oil gives cold and hot dishes a special touch.

The seasoning oil brings the full flavor of garlic into the kitchen - without having to peel and chop the bulb. Red and white garlic form the basis for the fresh aroma of this seasoning oil. It should not be heated too much, otherwise the fine aromas may be lost.

Noble garlic flavor for hot and cold dishes

Garlic is a bulbous plant which, botanically speaking, belongs to a subgenus of the allium family. There are around 300 different varieties worldwide. Garlic (Allium sativum) is at home in almost every kitchen and impresses with its typical, slightly pungent yet spicy taste and intense aroma.

Base for the seasoning oil: organic olive oil from Italy

Sun-ripened, organic olives are centrifuged in the traditional way to create the base for our garlic seasoning oil. The high-quality olive oil from Italy has a fruity taste and a high content of monounsaturated fatty acids. The seasoning oil is an oil extract. The ingredients from the fresh garlic are extracted by soaking in the Italian olive oil, resulting in the full-bodied taste of our garlic seasoning oil.

Not all olive oils are the same

In addition to the organic origin of the raw material and careful processing, good olive oil is above all a question of personal taste. Fruity, full-bodied, grassy-fresh, tart or slightly bitter - the taste of olive oil can vary depending on its origin, the degree of ripeness of the olives, the weather conditions or the variety of the popular stone fruit.

In our olive oil range you will also find

Usage

The garlic olive seasoning oil gives cold and hot dishes an aromatic garlic seasoning. It is ideal with pasta, pizza and vegetable dishes. It is also delicious on its own with bread.

Our tip for a quick pasta dish: cook the pasta al dente, add a few drops of garlic olive seasoning oil and enjoy the flavorful dish.

Recipe

Ratings

display all reviews
from Christine Graf at 22.10.2023
Dieses Knoblauchöl ist der Hammer - überall einsetzbar - super lecker zu Kartoffel und Nudelsalat - einen Esslöffel ins Nudelwasser - zu Bratkartoffeln - für Fleischgerichte und noch so vieles mehr - z.B als kleines Geschenk wenn man eingeladen wird - kam bis jetzt immer super gut an - absolut empfehlenswert
from Heike Lange at 26.04.2024
Das nächste Mal mache ich mir mein Knoblauch-Würzöl wieder selber. Einfach Olivenöl in einen Glasolivenöl-Behälter geben, dann mehrere ganze geschälte Knobi-Zehen darin versinken lassen, vielleicht noch vier getrocknete Birds Eyes und nach wenigen Tagen schmeckt das selbst gemachte Knoblauchöl mindestens genauso gut wie... mehr >>
das Original Knoblauchöl der Ölmühle Solling. Das Knoblauch Würzöl der Ölmühle Solling ist lecker, mir für den Preis aber doch zu teuer.
from Magdalena Potempa at 18.12.2023
Wir sind große Fans des Kräuter-Knoblauch-Öls und haben nun einfach auf die Kräuter verzichtet und wurden (natürlich) nicht enttäuscht :-D Das Knoblauch-Öl ist eine schöne Alternative, die wir nun mit anderen Kräutern mischen können. Es ist sehr gut bekömmlich und deutlich angenehmer am nächsten Tag als frischer Knofi... mehr >>
(für unser Empfinden :-D)
from Ingrid Sieber at 28.11.2023
Das Knoblauchöl ist ein absoluter Allrounder . Das Öl schmeckt zu ganz vielen Gerichten . Auch Dips oder deftigen Kräuterquark kann man damit aufpeppen , Salatsaucen sowieso . Empfehlenswert für Alle die gerne Knoblauch essen . Ich werde es wieder bestellen 👍👍👍
from Cerstin König at 04.11.2023
Das Öl ist geschmacklich absolut der Hammer. Ich liebe Knoblauch und es schmeckt hervorragend.Etwas erschrocken hatte ich mich beim öffnen der Flasche ( im positiven Sinne) als die Eingießhilfe hoch ploppte, da ich es so nicht kannte. Wirklich genial.
display all reviews

Buy similar Products