Favorites

Cart
Your cart contains the following items:
Total 0,00 € Display Cart Checkout

ORGANIC Garlic Seasoning Oil

Garlic Seasoning Oil
EU Bio
DE-ÖKO-039
  • organic extra virgin olive oil from Italy
  • refined with fresh garlic
  • ideal with pasta and vegetable dishes
  • enjoy on its own with bread
  • vegan, lactose and gluten free
4,94 of 5 stars
from 318 ratings
add to my favorites
Garlic Seasoning Oil 100 ml
100 ml 6,90 €
Garlic Seasoning Oil 250 ml
250 ml 11,90 €
6,90 €*
12111
100 ml
69,00 € / 1 l
*incl. 7 % tax plus shipping
11,90 €*
12121
250 ml
47,60 € / 1 l
*incl. 7 % tax plus shipping
Garlic

Garlic Flavoured Oil is a blend of extra virgin olive oil and freshly harvested garlic. The high quality olive oil has a full flavour and is rich in monounsaturated fatty acids. Combined with spicy garlic, it adds a special flavour to both hot and cold dishes.

Seasoning oil brings the full flavour of garlic to the kitchen - without the need to peel and chop the bulb. Red and white garlic are the basis for the fresh flavour of this oil. It should not be heated too much, otherwise the fine aromas may be lost.

Delicious garlic flavour for hot and cold dishes

Garlic is a bulbous plant that botanically belongs to a subgenus of the allium family. There are about 300 different varieties worldwide. Garlic (Allium sativum) is at home in almost every kitchen and has a typical, slightly pungent yet spicy flavour and intense aroma.

Basis for the seasoning oil: organic olive oil from Italy

Sun-ripened organic olives are centrifuged in the traditional way to create the base for our Garlic Flavoured Olive Oil. The high-quality olive oil from Italy has a fruity taste and is rich in monounsaturated fatty acids. The infused oil is an oil extract. The ingredients from the fresh garlic are extracted by soaking in the Italian olive oil, resulting in the full-bodied flavour of our Garlic Spice Oil.

Not all olive oils are created equal

In addition to the organic origin of the raw material and careful processing, a good olive oil is above all a matter of personal taste. Fruity, full-bodied, grassy, tangy or slightly bitter - the taste of olive oil can vary depending on its origin, the ripeness of the olives, the weather conditions or the variety of the popular stone fruit.

Our olive oil range also includes

Usage

The Garlic Olive Seasoning Oil adds an aromatic garlic flavour to hot and cold dishes. It is ideal with pasta, pizza and vegetable dishes. It is also delicious on its own with bread.

Our tip for a quick pasta dish: cook the pasta al dente, add a few drops of Garlic Olive Seasoning Oil and enjoy the flavour.

Recipe

Ratings

display all reviews
from Christine Graf at 22.10.2023
Dieses Knoblauchöl ist der Hammer - überall einsetzbar - super lecker zu Kartoffel und Nudelsalat - einen Esslöffel ins Nudelwasser - zu Bratkartoffeln - für Fleischgerichte und noch so vieles mehr - z.B als kleines Geschenk wenn man eingeladen wird - kam bis jetzt immer super gut an - absolut empfehlenswert
from Heike Lange at 26.04.2024
Das nächste Mal mache ich mir mein Knoblauch-Würzöl wieder selber. Einfach Olivenöl in einen Glasolivenöl-Behälter geben, dann mehrere ganze geschälte Knobi-Zehen darin versinken lassen, vielleicht noch vier getrocknete Birds Eyes und nach wenigen Tagen schmeckt das selbst gemachte Knoblauchöl mindestens genauso gut wie... mehr >>
das Original Knoblauchöl der Ölmühle Solling. Das Knoblauch Würzöl der Ölmühle Solling ist lecker, mir für den Preis aber doch zu teuer.
from Magdalena Potempa at 18.12.2023
Wir sind große Fans des Kräuter-Knoblauch-Öls und haben nun einfach auf die Kräuter verzichtet und wurden (natürlich) nicht enttäuscht :-D Das Knoblauch-Öl ist eine schöne Alternative, die wir nun mit anderen Kräutern mischen können. Es ist sehr gut bekömmlich und deutlich angenehmer am nächsten Tag als frischer Knofi... mehr >>
(für unser Empfinden :-D)
from Ingrid Sieber at 28.11.2023
Das Knoblauchöl ist ein absoluter Allrounder . Das Öl schmeckt zu ganz vielen Gerichten . Auch Dips oder deftigen Kräuterquark kann man damit aufpeppen , Salatsaucen sowieso . Empfehlenswert für Alle die gerne Knoblauch essen . Ich werde es wieder bestellen 👍👍👍
from Monika Starker at 25.06.2024
Ein hervorragendes Öl mit einem so guten Geschmack nach Knoblauch, daß ich manchmal sogar das Schälen und Kleinschneiden von Knoblauchzehen sparen kann, je nach Gericht. Überragend om Geschmack, sparsam im Verbrauch, gut dosierbar. Absolut empfehlenswert!
display all reviews

Buy similar Products